OČEKUJE SE DA ĆE JOŠ DVE ZEMLJE UKINUTI KOVID MERE! Seničić za Kurir: Oni su popustili, čeka se potez OVIH TURISTIČKIH DESTINACIJA
Seničić o merama u Grčkoj i drugim letovalištima, Foto: Shutterstock, Marina Lopičić

SJAJNO!

OČEKUJE SE DA ĆE JOŠ DVE ZEMLJE UKINUTI KOVID MERE! Seničić za Kurir: Oni su popustili, čeka se potez OVIH TURISTIČKIH DESTINACIJA

Društvo -

U Grčku se može ući bez ograničenja

Poslednja vest da Grčka ukida gotovo sve epidemijske mere obradovala je mnoge.

Nošenje maski i dalje je obavezno u zatvorenim prostorima, dok na otvorenom ostaje na nivou preporuke. U zemlju se može ući bez ograničenja, pa vam za ulazak u Grčku više neće biti potrebne potvrde o vakcinaciji i negativni pi-si-ar testovi.

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne organizacije turističkih agencija Juta za Kurir kaže da odluka koja se tiče Grčke još uvek nije zvanična, ali da se očekuje da će to biti objavljeno u Službenom glasniku.

Aleksandar Seničić
foto: Kurir TV

- To će biti velika olakšica i stoga očekujemo dobru sezonu tamo. Takođe, i Bugarska,Crna Gora i Albanija su bez mera i uslova za ulazak u te zemlje, pa će se ljudi pre opredeliti za letovanje ove godine baš zato što nema ograničenja - kaže Seničić za Kurir i dodaje da Turska i Egipat imaju kovid mere koje su na snazi, ali da se može očekivati da će i oni te mere ukinuti.

Grčka, More
foto: Profimedia

- Slične mere su i za Španiju, Italiju i Hrvatsku...u Makedoniju takođe možemo bez mera i nema prepreka - podsetio je on.

Podsećanja radi, danas je objavljeno i da od sutra, utorka, 3. maja 2022. godine, prestaju da važe sve mere kontrole i ograničenja za ulazak lica u Republiku Srbiju, u vezi sa zaraznom bolešću Covid-19, kako za strane tako i za domaće državljane.

Slovenija, Hrvatska, hrvatsko-slovenačka granica, kolona, granica, granični prelaz, gužva, Macelj
foto: EPA/ANTONIO BAT

Od ponoći, državljani Srbije kao i strani državljani, pri ulasku u zemlju neće biti u obavezi da imaju negativan PCR test, brzi antigenski test, dokaz o preležanoj bolesti niti potvrdu o vakcinaciji, bez obzira na to iz koje zemlje sveta dolaze u Republiku Srbiju.

Kurir.rs / S. Trajković

Bonus video:

00:38

UKIDAJU SE SVE MERE: Ovo je najnovija odluka o ulasku u Srbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track