03:40

ROMI SA ČUKARIČKE PADINE ODUŠEVILI U PROGRAMU UŽIVO Domaćin Zoran pokazao kako slave Đurđevdan, hteo da zapeva ali se predomislio

veliki praznik

HIT UŽIVO U PROGRAMU KURIR TV Domaćin Zoran pokazao kako Romi slave Đurđevdan, hteo da zapeva, ali se predomislio IMA I RAZLOG

Društvo -

Danas je Đurđevdan, jedna od najpoznatijih i najvećih slava u srpkom narodu. Većinom je proslavljaju i Romi. Kako slavlje izgleda kod njih, to je ovog jutra proveravala Marija Čanković.

Marija je otšla na Čukaričku padinu kod jedne romske porodice Petrović, da proveri kako oni proslavljaju Đurđrvdan.

Romi
foto: Kurir televizija

- Hvala Vam, da ste živi i zdravi i svi ljudi ovog sveta. Ustali smo u 5 časova, a priprema je bila i noćas. Pre mesec dana sam počeo pripremu za slavu, tada sam dao kaparu za jagnje. Uplatili smo sve. Sve je spremno, čekamo goste. Domaćice spremaju kolače - rekao je Zoran Petrović.

A pozivi za čestitanje slave stižu iz svih delova Srbije.

Romi
foto: Kurir televizija

- Od jutros je stiglo 100 poziva, familija iz sela, iz Žitnog Potoka, kod Prokuplja. Zovu ljudi, familija, prijatelji, sestra iz Leskovca - rekao je Zoran Petrović.

Marija je pitala hoće li da zapavevaju.

1 / 6 Foto: Kurir televizija

- Pa hoćemo, naravno. Đurđevdan. Šalim se, nisam neki pevač - rekao je Zoran Petrović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:10

DANAS JE ĐURĐEVDAN: Običaji na ovaj praznik odnose se na zdravlje, veruje se da ovo nikako ne smete da radite

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track