POBEDA KURIRA - HEROINA VIŠE NIJE ZATRPANA SMEĆEM! Predsednik opštine Prijepolje ispunio obećanje: Očišćeno ruglo (FOTO)
Foto: Opština Prijepolje

obećano ispunjeno

POBEDA KURIRA - HEROINA VIŠE NIJE ZATRPANA SMEĆEM! Predsednik opštine Prijepolje ispunio obećanje: Očišćeno ruglo (FOTO)

Društvo -

Razbacano smeće oko biste narodne heroine Lepe Radić, partizanke koju su nemački okupatori obesili obesili 11. februara 1943. godine kada je imala samo 17 godina, je sada očišćeno!

Nekad i sad
Nekad i sadfoto: Facebook/Privatna Arhiva

Podsetimo, nakon što je Kurir objavio tekst o ovom sramnom činu, prvi čovek Prijepolja obećao nam je da će se angažovati da se taj deo kompleksa "Boško Buha" na Jabuci očisti.

Obećanje koje je tada predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić je sada ispunjeno, a nepravda je ispravljena jer je angažovana služba pošistila smeće oko biste na Jabuci.

1 / 6 Foto: Privatna Arhiva

- Ova deponija oko biste Lepe Radić je sada očišćena, ali nastavićemo i dalje sa čišćenjem drugih deponija. Radimo na uređanju cele teritorije opštine Prijepolje.

Vladimir Babić
foto: Printscreen/Youtube/ Forum Info

Takođe ćemo se potruditi da radimo i na edukaciji stanovništva, ali isto tako i kažnjavanju nesavesnih građana - poručio je Babić za Kurir i dostavio fotografije.

Podsetimo, svoj mladi život ova heroina dala je za našu slobodu, a današnje generacije su joj se odužile tako što su njen spomenik otpadom.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track