LINGLONG – ODGOVORNI ČLAN NAŠE ZAJEDNICE
Foto: Promo

LINGLONG – ODGOVORNI ČLAN NAŠE ZAJEDNICE

Društvo -

Tema stranih investicija je uvek zanimljiva za javnost. Šta dobijemo, a šta dajemo, benefiti, mane, ali ono što svakako ne može da se spori je činjenica da su strane investicije veoma važan deo privrede naše države i da strane kompanije sve više pokazuju zainteresovanost za Srbiju, a samim tim i za lokalno okruženje.

ling long
foto: Promo

Odličan primer jeste i kompanija Linglong Tire, kineska kompanija koja je odabrala Zrenjanin za sedište svoje prve fabrike u Evropi. Kako ova kompanija posluje isključivo u skladu sa društveno odgovornim ponašanjem, od samog dolaska u našu zemlju, Linglong Tire se trudi da aktivno ispunjava svoju korporativnu odgovornost. Sa tim motivom, sprovedene su brojne aktivnosti u korist zajednice.

Za početak, proizvodnju Linglong fabrike odlikuje tehnološka inovativnost na polju procesne inteligencije, u potpunosti digitalizovani sistemi i politika sveobuhvatnog ozelenjavanja i ekološkog pristupa u proizvodnji. Zrenjaninska fabrika, baš kao i sve ostale fabrike Linglong kompanije, koristiće naprednu opremu koja omogućava kontinuiranu proizvodnju, kao i ujednačenost i stabilnost kvaliteta proizvoda, uz poštovanje svih mera za očuvanje okoline. Na taj način, Linglong doprinosi zajednici koja je pružila poverenje koje ova fabrika ne planira da izneveri.

Upravo zbog dobrog i konstruktivnosg odnosa koji od početka neguje sa građanima naše zemlje, Linglong aktivno preuzima korake kojima doprinosi svom okruženju. Kompanija je inače dugi niz godina nagrađivana kao kineska kompanija sa najvećom društvenom odgovornošću u naftnoj i hemijskoj industriji.

Tokom 2020, u najžešćem udaru pandemije, Linglong je donirao Srbiji 300.000 medicinskih maski, 2.000 kompleta medicinske zaštitne odeće i 10.000 testova za detekciju virusa.

Pored toga, kompanija kontinuirano ulaže u zelenilo, te je u Zrenjaninu u više navrata donirala sadnice kojima je znatno obogatila zelene površine ovog lepog grada. Linglong je Zrenjanincima poklonio i drvored u Banatskoj ulici u znak srpsko - kineskog prijateljstva.

Takođe, do sada je pokrenuto više projekata u kojima kompanija obezbeđuje značajne stipendije za studente druge, treće, i četvrte godine osnovnih studija, kao i za studente master studija Fakulteta tehničkih nauka i Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, i studente Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu. Pored toga obezbedio je i posebnu novčanu pomoć za studente iz socijalno ugroženih porodica. Linglong podržava i sport, kroz sponzorisanje sportskih događaja i kampova za najmlađe, a našao se i u ulozi naslovnog sponzora fudbalske Super lige Srbije!

ling long
foto: Promo

U budućnosti, Linglong planira da nastavi sa ovakvom konstruktivnom praksom pozitivnog uticaja na okruženje u kojem posluje, te su u planu novi projekti društvenih aktivnosti u saradnji sa vladom, školama, zajednicama, itd, a koji uključuju obrazovanje, smanjenje siromaštva, sport, kulturu, direktno i indirektno finansiranje i donacije.

Jer, ništa nije važnije od naše planete i njenih stanovnika. A svaka velika kompanija koja ima moć da utiče na dobrobit prirode i ljudi, kao prvi stub svog poslovanja mora postaviti odgovorno i društveno korisno poslovanje i ponašanje. U Linglong kompaniji, upravo ovakav pristup je na samom vrhu prioriteta. Tako će i ostati.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track