GRČKA OVOG LETA OČEKUJE 900.000 SRBA! Nadaju se da će sezona biti PRAVI BUM, spremaju još benefita za naše sugrađane! (FOTO)
Grčka / Ilustracija, Foto: AP/Thanassis Stavrakis

U JEKU

GRČKA OVOG LETA OČEKUJE 900.000 SRBA! Nadaju se da će sezona biti PRAVI BUM, spremaju još benefita za naše sugrađane! (FOTO)

Društvo -

Grčki ministar rekao je da je giros tamo i dalje oko tri evra

Grčki ministar turizma Vasilis Kikiljas rekao je da se ta zemlja ove godine priprema za rekordnu sezonu i da će ovog leta tamo letovati čak 900.000 ljudi iz Srbiji.

Govoreći za RTS, on je podsetio da je ta zemlja ukinula sve kovid uslove za ulazak, kao i da će za nekoliko nedelja doneti i odluku o ukidanju rominga za turiste iz Srbije.

- U Grčkoj se svaki peti evro zaradi od turizma. Posle pandemije turizam se oporavlja i ugostitelji su spremni za rekordnu sezonu - rekao je i dodao da je epidemiološka situacija sada mnogo bolja i u Srbiji i u Grčkoj.

Grcka
foto: Profimedia

Kikiljas je otkrio i kakve su cene sa suvlakijem i girosom, koje naši sugrađani najradije jedu na letovanju u Grčkoj, a čija je cena bila u proseku oko tri evra.

giros, Giros, Grčka, Atina
foto: Profimedia

- U manjim mestima cena girosa jeste oko tri evra, ali ima i onih gde je skuplji i gde je jeftiniji. Cene dobara jesu porasle zbog rata, ali, sa druge strane, nudi se kvalitet. Ono što je staro pravilo jeste da bolja cena znači više kupaca - rekao je on.

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne organizacije turističkih agencija Juta, kaže za Kurir da je ukidanje rominga tek u razmatranju:

Aleksandar Seničić
foto: Printscreen/RTS

- Grčki ministar turizma je to napomenuo, ali to zavisi od odluke privatnih kompanija operatera. Očekivano je da bar budu snižene cene ove sezone, ako ne bude ukidanja.

Kurir.rs / S. Trajković

Bonus video:

00:42

NEMA SUMNJE DA ĆE GRČKA I DOGODINE BITI HIT! Srbi dobili veliku OLAKŠICU, jasno je što svi tamo hrle na letovanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track