02:01

TRINAEST MALOLETNIH OSOBA U SRBIJI NIKADA NIJE NAĐENO Arsić otkriva FRAPANTAN BROJ nestale dece u prošloj godini REŠENJE POSTOJI

međunarodni dannestale dece

TRINAEST MALOLETNIH OSOBA U SRBIJI NIKADA NIJE NAĐENO Arsić otkriva FRAPANTAN BROJ nestale dece u prošloj godini REŠENJE POSTOJI

Društvo -

Najbolja preventiva za sprečavanje nestanaka dece je razgovor roditalja sa decom

Međunarodni dan nestale dece, 25. maj, je dan kada se ljudi širom sveta prisećaju nestale dece koja su našla put kući, sećaju se one dece koja su bila žrtve zločina i nastavljaju da ulažu napore da se pronađu ona deca koja se još uvek vode kao nestala.

13:23

OVAJ CVET U SRBIJI IMA NAJTUŽNIJU SIMBOLIKU Za neke je ljubičasta biljka simbol večne ljubavi, a za neke VEČNE TUGE (VIDEO)

Gost Kurir televizije koji je govorio o temi nestale dece bio je Vlada Arsić iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu.

- Prema našim podacima, samo 2021. godine, dakle prošle godine, prijavljen je nestanak 1287 detet Od toga je pronađeno 1284 maloletne osobe. Ali, za 13-oro ne znamo gde se nalazi - reko je u Pulsu Srbije n Kurir televiziji Vlada Arsić iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu.

Vlada Arsić
foto: Kurir Televizija

Arsić ističe da je najbolji način za sprečavanje nestanka dece - RAZGOVOR.

- Definitivno je preventiva nešto što u smislu razgovora roditelja sa decom. Često kažem da ako mi ne nađemo dovoljno vremena za svoje dete, neko drugi će ga naći.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

37:23

USIJANJE 02.10.2021 MARKOVIĆ I MILOSAVLJEVIĆ: MISTERIJA STRADANJA PORODICE ĐOKIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track