AKO STE ISCRPLJENI I NESREĆNI IMATE OVAJ SINDROM?! Doktorka progovorila o najzahtevnijem poslu OD KOG I LEKARI ODUSTAJU
Foto: Shutterstock

apsurdno

AKO STE ISCRPLJENI I NESREĆNI IMATE OVAJ SINDROM?! Doktorka progovorila o najzahtevnijem poslu OD KOG I LEKARI ODUSTAJU

Društvo -

Društvo lekara urgentne medicine Srbije, kao nacionalni reprezentativni član Evropskog udruženja za urgentnu medicinu, danas 27. maja po peti put obeležava Evropski dan urgentne medicine pod parolom „Mi brinemo o vama, vašem zdravlju i životu. Molimo vas, brinite i vi o nama“.

Tokom zdravstvene krize koja je zahvatila ceo svet, posebno se ističe značaj službi urgentne medicine. Neprekidni rad pod intenzivnim stresom dovodi do brzog iscrpljivanja zaposlenih, preteći da ugrozi i njihovo zdravlje.

Sanela Radisavljević
foto: Kurir televizija

Sindrom sagorevanja na radu, takozvani “Burnout sindrom” znatno utiče na efikasnost zdravstvenih radnika pojedinačno, a posledično i na funkcionisanje delatnosti u celini. Ovaj sindrom negativno utiče na ukupni kvalitet lečenja, jer produžava trajanje lečenja, pogoršava kvalitet lečenja, ali i povećava broj grešaka u lečenju, a koje ponekada mogu biti kobne.

Dr Sanela Radisavljević, specijalista urgentne medicine, gostovala je u jutarnjem programu gde se dotakla urgentne medicine, ali i samog stresa naših lekara.

02:05

AKO STE ISCRPLJENI I NESREĆNI NA POSLU IMATE OVAJ SINDROM?! Doktorka progovorila o najzahtevnijem poslu OD KOG I LEKARI ODUSTAJU

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

16:36

KUĆNI UREĐAJI STVARAJU ELEKTROMAGNETNI STRES! Stradaju nam hipofiza, štitna žlezda, imunitet DECA OVO NIKAKO NE TREBA DA RADE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track