7 DANA JEDEM NA CEVČICU Miroslav hteo da ispere desni, a završio sa groznim ranama TEČNOST IZ APOTEKE MI SPRŽILA USTA
Foto: Shutterstock

užas

7 DANA JEDEM NA CEVČICU Miroslav hteo da ispere desni, a završio sa groznim ranama TEČNOST IZ APOTEKE MI SPRŽILA USTA

Društvo -

Miroslav Ivanović (59) iz Niša doživeo je šok i osećaj "napalm bombe" kad je isprao usta hidrogenom od tri posto kupljenim u jednoj apoteci u Leskovcu preko puta Doma zdravlja, ali u apoteci kažu da je to jedinstveni slučaj u njihovoj praksi i da taj isti hidrogen godinama prodaju.

Ivanović radi u Domu zdravlja kao rendgen tehničar i zna šta je potrebno za ispiranje usta, a on je imao problem sa desnima.

- Tražio sam hidrogen sa tri posto koncentracije, apotekarka je skinula bočicu sa rafa, stavila u kesicu, a ja sam platio i izašao - priča Ivanović za Jugmediju.

Vratio se na radno mesto i odmah iz bočice stavio hidrogen u usta.

- Osetio sam neizdrživo pečenje i bol. Osećaj kao da sam stavio napalm bombu u usta. Brzo sam izbacio tečnost, ali posledice su ostale - objašnjava Miroslav.

Odmah je osetio oticanje donje usne, nastavili su se pečenje i bol, a kada je pogledao u ogledalo imao je šta da vidi.

Na bočici sa hidrogenom piše samo da je reč o tri posto hidrogenu i da je za upotrebu bez etikete. Ivanović je otkrio i zašto kao zdravstveni radnik nije bolje pogledao šta kupuje?

- Da budem iskren, kao i svi mi, verovao sam da ono što se prodaje u apotekam jeste ispravno - kaže Miodrag.

Vratio se u apoteku, tražio objašnjenje, ali ga nije dobio, pa je kupio novu bočicu, ovoga puta sa deklaracijom. Sutradan se na njegovo insistiranje javio telefonom vlasnik apoteke koji mu se izvinio.

- Ja od njihovog izvinjenja nemam ništa. Imam još hemijsku reakciju. Verovatno ći ih tužiti - kaže Miroslav i dodaje da već sedmi dan jede na cevčicu.

Apoteka
foto: Profimedia

Na pitanje da li ima zdravstveno uverenje da su opekotine nastale baš od hidrogena i da li je sadržaj iz sporne bočice dao na analize, kaže da nema i da nije, jer nije imao vremena da to uradi, ali da je svakoga dana išao na stomatologiji u Domu zdravlja na ispiranje usta Gencijanom viole.

Vlasnik apoteke, međutim, tvrdi da mu je ovaj slučaj postao noćna mora budući da tako nešto nikada u svom dugačkom radu nisu doživeli.

- Molio sam ga da se vidimo, da pogledam opekotine, odbio je, ali je nastavio svakoga dana da me zove. U početku su razgovori bili normalni, kasnije je bio svađalački nastrojen. Ne znam šta očekuje od nas - započinje priču.

Kaže da je Ivanoviću u apoteci sipan hidrogen iz jednolitarske boce u manju bočicu jer niko ne kupuje po litar i da je iz te boce kupilo hidrogen još mnogo pacijenata.

- To je originalna fabrička boca, koju ćemo već danas dati na analizu, ali verujte, nikada, ama baš nikada se niko nije požalio osim njega - rekao je vlasnik.

Tvrdi da je Ivanović zapravo zamenio bočicu i da je vratio bočicu s tečnošću koja mu je opekla usta, a dobio novu sa etiketom.

- Odakle onda kod njega bočica koju je vratio - pita se vlasnik uz objašnjenje da svoje tvrdnje o vraćenoj bočici može da dokaže preko video zapisa.

Takođe sumnja da su opekotine nastale od hidrogena kupljenim u njegovoj apoteci.

- Zaista ne mogu da verujem da od hidrogena mogu da se nađu tolike opekotine. To bi značilo da je hidrogen koncertovan, a nije - zaključuje vlasnik.

(Kurir.rs/Jugmedija)

Bonus video:

09:44

LEKARI U NIŠU IZVELI ČUDO: Milici u osmom mesecu otkriven tumor, na respiratoru rodila ćerkicu na kom je primila i hemioterapije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track