05:05

ŠTA TREBA DA URADIMO KADA OTKAŽU KOČNICE? Profesionalni vozač dao najbolji savet za bezbednu vožnju

bezbednost u saobraćaju

ŠTA TREBA DA URADIMO KADA OTKAŽU KOČNICE? Profesionalni vozač dao najbolji savet za bezbednu vožnju

Društvo -

Bliži se vreme godišnjih odmora, a mnogi od nas će se do omiljenih letnjih destinacija uputiti automobilom.

Dobro znamo da u višesatnu vožnju nikako ne treba da krećemo umorni i nenaspavani, ali šta kada se dese neke nepredvidjene situacije? Na primer otkazivanje kočnica u toku vožnje.

Šta da uradimo u tom trenutku i kako da se bezedno zaustavimo novinarka Kurir televizije Nevena Topličić proverila je sa našim vozačem Boškom Radovićem.

vozač
foto: Kurir televizija

- Ako je prazan prostor najbitnije je da ostanemo pribrani i da ostanemo smireni i da se portrudimo da usporimo vozilo - kaže profesionalni vozač i dodaje:

- Bitno je da usporimo vozilo sa motorom, što je više moguće, nikako iz pete u prvu, već postepeno, stisnuti kvačilo i uporavati kako god je moguće -- kaže Boško Radović profesionalni vozač.

On je istakao da se kočnice moraju konstantno proveravati.

- Kočnice se moraju stalno proveravati, morate imati tu svest da je sami proveravate, to je najbitnije za bezbednu vožnju - kaže Boško.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:59

ZBOG ČEGA SU INOVATIVNI LEKOVI TOLIKO SKUPI? Dr Trkulja objasnio kako teče proces nastanka i od čega zavisi CENA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track