DOJAVE O BOMBAMA NA NEKOLIKO LOKACIJA U 3 GRADA: Na meti škole i institucije
Foto: Nemanja Nikolić

ekipe izšale na teren

DOJAVE O BOMBAMA NA NEKOLIKO LOKACIJA U 3 GRADA: Na meti škole i institucije

Društvo -

Dojava o bombi prijavljena je od jutros u zgradi Gradske uprave Beograda i katastra, Apelacionom sudu i u nekoliko obrazovnih ustanova i institucija u Nišu i Kragujevcu.

Dojava o bombi prijavljena je u zgradi Gradske uprave Beograda i katastra na Paliluli, potvrđeno je u MUP-u. Dojava se odnosila na zgradu Gradske uprave u Ulici 27. marta. Policijske ekipe su na terenu i u toku je provera, kažu u MUP-u.

Takođe, u Apelacionom sudu u Beogradu prijavljena je dojava o postavljenoj bombi, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u, prenosi RTS. Kako navode, ekipe su na terenu i u toku je evakuacija zgrade u Nemanjinoj ulici.

Dojave u dve škole u Nišu

Jutros oko 9.30 stigle su dojave o bombama i u dve škole u Nišu, rečeno je u Policijskoj upravi tog grada. Prijave o bombama stigle su za Osnovnu školu "Sveti Sava" i Srednju stručnu školu u Nišu. Odmah po prijavi ekipe su izašle na lice mesta, zgrade su evakuisane i kontradiverzioni pregled je u toku, rekli su iz niške policije.

Tokom jučerašnjem dana, Niš je takođe bio na meti, evakuisani su Fakultet umetnosti, Gimnazija "9. maj", jedan tržni centar, aerodrom i studenstki dom i studentski centar.

Dojave i u Kragujevcu

Dojavu da su u njihovim objektima podmetnute bombe, od jutros je dobilo i nekoliko obrazovnih ustanova i institucija u Kragujevcu. Reč je osnovnim školama "21. oktobar", "Jovan Popović" i "Đura Jakšić", Rektoratu kragujevačkog Univerziteta i Zavodu za stomatologiju.

Kontradiverzionim pregledima utvrđeno je da je svih šest dojava o bombama u obrazovnim ustanovama i institucijama bilo lažno, potvrdili su za RTS u kragujevačkoj Policijskoj upravi.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track