00:21

Policija odlazi iz redakcije Kurira

zaposleni se VRATILI NA RADNA MESTA

ZAVRŠEN PRETRES U ZGRADI ADRIA MEDIA GROUP: Stručnjaci za bezbednost osudili pretnje bombama Kuriru (FOTO, VIDEO)

Društvo -

Nakon detaljnog pretresa zgrade Adria Media Group, kontradiverzione ekipe MUP-a utvrdile su da je dojava o postavljenoj bombi u redakciji Kurira lažna.

13:02

Ilija Kajtez o dojavi o bombi u Kuriru

Nakon pregleda, zaposleni u redakcijama Kurira, Espresa i Monda su se vratili na svoja radna mesta.

1 / 16 Foto: Dado Đilas

Profesor Ilija Kajtez, pukovnik u penziji, za Kurir televiziju osudio je napad na naš medij.

- Kurir je redakcija koja od početka sukoba u Ukrajini objektivno izveštava sa dosta analiza i nepristrasnim pristupom. Ali, očigledno je da to nekom smeta, da svi treba da prikazuju Ruse kao zločince, a Ukrajince kao žrtve. Kurir ne radi ni to, ali je već drugi put na meti ovakvih napada - rekao je Kajtez.

00:21

Policija odlazi iz redakcije Kurira

I stručnjak za bezbednost Darko Trifunović najstrože osuđuje napad na redakciju Kurira.

04:39

Odgovorni urednik Kurira Rajko Nedić o dojavi o bombi

- Neshvatljivo je da se ovo dešava Kuriru jer mislim da vaše izveštavanje o sukobima u Ukrajini ne daje apsolutno nikakvog povoda za ovako nešto. Međutim, mislim da neko celu državu i policiju stavlja na test da se vidi kako se reaguje u ovakvim situacijama. Ličnom, mislim da nismo spremni za ovo i da policiji treba posebna obuka. Ali sve se ovo dešava zbog neodgovornih pojedinaca koji su se nepromišljeno svrstali na jednu stranu u ovim sukobima.

00:42

Policijski psi pomažu u otkrivanju eksploziva u Kuriru

Odgovorni urednik Kurira Rajko Nedić apelovao je na ambasadore članica EU i OEBS da osude pretnje

- U toku danas smo primili dojavu o bombi, drugi put od 29. maja. Rad u Adria Media Group i svih njenih izdanja, kao i redakciji Kurira je zaustavljen. I ovog puta je došlo do uznemiravanja zaposlenih, napravljena je ogromna šteta Kuriru. Prestali su da rade portal, televizija, izlazak štampanog izdanja je takođe ugrožen štampano izdanje. Svi zaposleni su mirno i bez panike izašli napolje, neki pokušavaju da rade laptopa a neki su morali da idu kući. Kurir apeluje na ambasadore zemalja članica EU, OEBS-a da se oglase u vezi sa još jednim napadom na medije. Podsetimo, 29. maja je bila još jedna dojava o bombi. Kurir se trudi da maksimalno objektivno izveštava o rusko-ukrajinskom sukobu, ne držimo nikome stranu. Na naše medije su dolazili ambasadori i jedne i druge države, sa obe strane dolazi veliki broj dezifonformacija. Kurir podržava zvaničnu politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nastaviće tako. Nadamo se da će prestati ovo iživljavanje pogotovo što remeti ljudima posao. Zahvaljujmo se državnim organima naročito MUP-u koji je brzo reagovao - rekao je Nedić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track