MUP DOBIJA TRI SUPER PUMA HELIKOPTERA: Imaće dvostruku namenu (FOTO)
Foto: MUP Srbije

daleko premašuje kapacitete ostalih helikoptera

MUP DOBIJA TRI SUPER PUMA HELIKOPTERA: Imaće dvostruku namenu (FOTO)

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će Srbija "veoma brzo" dobiti tri helikoptera "Super Puma", koji će biti opremljeni vedrima za gašenje požara

.Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Vulin je danas u Marseju obišao pripadnike Helikopterske jedinice MUP-a Srbije, koje se nalaze na letačkoj obuci za upravljanje tih helikopterima i istakao da MUP "može da se pohvali najsnažnijom helikopterskom flotom na čitavom Balkanu".

1 / 5 Foto: MUP Srbije

Ministar je naveo da će novi helikopteri imati dvostruku namenu i da će, osim za gašenje požara, poslužiti i u "odbrani naše zemlje, kada je to potrebno".

"Naši piloti i naši mehaničari su prošli sve obuke i čim helikopteri stignu u Srbiju, a biće to veoma brzo, moći će da ih koriste", istakao je on.

Aleksandar Vulin, Marsej, Super Puma, Helikopter
foto: MUP Srbije

Komandant Helikopterske jedinice MUP-a Nenad Nedić istakao je da je "Super Puma" tip helikoptera koji "daleko premašuje kapacitete ostalih helikoptera koje MUP ima u svojoj floti".

"Ovaj helikopter se izdvaja po tome što će se operativnost same jedinice i ministarstva daleko povećati, jer kapacitet vedra koje iznosi 4,5 tona daleko premašuje one kapacitete koje je ministarstvo nekada imalo", naveo je Nedić i dodao da je broj ljudi koji mogu da se smeste u njega 22.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track