NA 250 MESTA NA KATEDRAMA ZA SRPSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST JAVILO SE 70 KANDIDATA: Profesorka srpskog objavila tvit i poručila JEDNO!
počelo polaganje prijemnih ispita, Foto: Profimedia

počeli prijemni ispiti

NA 250 MESTA NA KATEDRAMA ZA SRPSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST JAVILO SE 70 KANDIDATA: Profesorka srpskog objavila tvit i poručila JEDNO!

Društvo -

Prijemni ispiti za upis na fakultete su počeli od ponedeljka. Iako su neki već pregurali tu muku, većinu budućih bucoša čeka upis na visokoobrazovne ustanove širom Srbije.

Razgovore o prijemnim ispitima možemo da čujemo na ulici, prevozu, ali i u raznim grupama na društvenim mrežama gde se svršeni srednjoškolci raspituju o fakultetima za koje su predali dokumenta i čekaju prijemne ispite.

indeks, depresija
foto: Zorana Jevtić, Profimedia

Naime, na tviteru se pojavio tvit jedne profesorke srpskg jezika koja je podelila svoje razočarenje sa svojim pratiocima zbog činjenice da se na Filološkom fakultetu u Beogradu prijavilo smo 70 kandidata za polaganje prijemnog ispita.

- Na 250 mesta na katedrama za srpski jezik i književnost u Beogradu javilo se 70 kandidata. Neće biti nastavnika, neće biti srpskog jezika na maturi i rešen problem - napisala je ona u tvitu.

tvit, upis na fakultet
foto: Printskrin Tviter

Tviteraši su u komentarima ispod tvita pisali da su razočarani činjenicom da iz godine u godinu sve manje srednjoškolaca upisuje studije maternjeg jezika.

Filološki fakultet
foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Moj trojkaš o prijemnom ispitu: "Ih, posle Vaših pismenih zadataka ovo je bilo laganica" - piše u jednom komentaru, dok u drugom stoji:

- U Novom Sadu duplo manje prijavljenih za polaganje nego što se prima na budžet. Ja upravo ispratila dvoje na prijemni.

Kurir.rs

Bonus video:

01:39

POČELI PRIJEMNI ISPITI: Prvi startovao ETF, a na jednom fakultetu za svako slobodno mesto troje zainteresovanih

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track