ŽEGA TOPI SRBIJU, DANAS I DO 37! Meteorolozi izdali upozorenje, prži već od zore, jutros u 7 ovde izmereno 24! NAJGORE JE NOĆU
Foto: Dragana Udovičić

VREMENSKA PROGNOZA

ŽEGA TOPI SRBIJU, DANAS I DO 37! Meteorolozi izdali upozorenje, prži već od zore, jutros u 7 ovde izmereno 24! NAJGORE JE NOĆU

Društvo -

Pred nama je i niz tropskih noći tokom kojih će temperatura biti iznad 20 stepeni

BEOGRAD - Danas će preovladavati sunčano i veoma toplo vreme sa najvišim temperaturama od 33 do 37 stepeni, posle podne u planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije, uz lokalni razvoj oblačnosti, tek ponegde su mogući kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Izdaje se upozorenje da će se do kraja sedmice zadržati veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom u većini mesta od 34 do 37 stepeni Celzijusa, a lokalno se očekuju i tropske noći kada će najniža temperatura biti viša od 20 stepeni.

Danas će duvati slab i umeren vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno jak, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura će se kretati od 14 do 23 stepena a najviša dnevna od 33 do 37 stepeni.

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

U Beogradu će biti sunčano i veoma toplo. Ujutru će duvati slab vetar, a tokom dana i umeren jugoistočni. Jutarnja temperatura će se kretati od 18 do 23 stepena, najviša dnevna oko 36 stepeni.

U Banatskom Karlovcu jutros u 7 izmerena 24 stepena

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

AMSS: Vrućine rizik po bezbednu vožnju, kamioni na izlazu iz zemlje čekaju i pet sati

Vozači se pozivaju da za duža putovanja biraju jutro ili kasnije popodnevne sate zvog izuzetno toplog vremena koje će se zadržati do kraja sedmice i upozoravaju da vrućine predstavljaju rizik po bezbednu vožnju, jer brže dovode do umora i iscrpljenosti, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Ima dužih zadržavanja na terminalima na izlazu iz zemlje, kamioni na graničnom prelazima Horgoš i Batrovci čekaju pet sati, a na prelazima Kelebija i Šid četiri sata. Na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila. Na naplatnih rampama i graničnim prelazima za putnička vozila nema zadržavanja.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track