17:14

ZA MALOG ALEKSANDRA IZ PEĆI NIJE BILO MESTO U INKUBATORU Detetu se vremenom javili problemi, ALI VESIĆ SMISLIO PLAN ZA POMOĆ

humano

ZA MALOG ALEKSANDRA IZ PEĆI NIJE BILO MESTA U INKUBATORU Detetu se vremenom javili problemi, ALI VESIĆ SMISLIO PLAN ZA POMOĆ

Društvo -

Prodajna izložba slika Nebojše Ðuranovića iz "Knjige o Beogradu 2" doskorašnjeg zamenika gradonačelnika Gorana Vesića svečano je otvorena preksinoć u Galeriji na Sava promenadi u Beogradu.

Goran Vesić
foto: Kurir Televizija

U Galeriji Beograda na vodi otvorena je izložba slika Nebojše Đuranovića, iz dela "Knjiga o Beogradu 2" Gorana Vesića, a ceo prihod od prodaje slika biće uplaćen za lečenje dečaka Aleksandra Džavrića iz sela Brestovik kod Peći. Slike će moći da se kupuju i na onlajn aukciji, a izložba će trajati do 20.jula 2022. godine.

Đuranović je kazao da je inspiraciju za svoja dela pronašao u kolumnama Gorana Vesića, kao i da je čitava ideja nastala na inicijativu Vesića i pokojnog reditelja i političara Brace Petkovića. Na sajtu www.aukcije.arte.rs možete da licitirate neku od slika "Knjige o Beogradu 2", a sav prihod od prodaje ide hrabrim Džavrićima za lečenje njihovog sina Aleksandra.

Goran Vesić
foto: Kurir Televizija

Gost Kurir televizije ovog jutra je Goran Vesić, član predsedništva SNS.

- Skupili smo skoro 10.000 evra,a svega dan i po se nalaze na aukciji. Uvek najviše njih licitira poslednjeg dana. I kada sam izdao prvu knjigu isto je bilo humanitarno o dato na aukciju, tada za Vukovu i Dositejevu zadužbinu. Pitali smo Gradsku fondaciju Gnezdo da nam daju preporuku. Dali su nam ime dečaka iz Peći, tačnije iz Brestovika, Aleksandra Džavrića, čija se mama porodila prerano u Prištini, i nažalost za to dete nije bilo mesta u inkubatoru. Dete ima problem sa govorom i ta operacija u Turskoj košta 70.000 evra - rekao je Vesić.

Goran Vesić
foto: Kurir Televizija

Ceo prilog gostovanja Gorana Vesića u jutarnjem programu Kurir televizije možete pogledati u VIDEU ISPOD:

17:14

ZA MALOG ALEKSANDRA IZ PEĆI NIJE BILO MESTO U INKUBATORU Detetu se vremenom javili problemi, ALI VESIĆ SMISLIO PLAN ZA POMOĆ

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:49

Vesić na humankitarnoj izložbi slika povodom prikupljanja sredstava za lečenje malog Aleksandra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track