01:41

ŠOKANTNO! KOKAIN VIŠE NIJE DROGA BOGATIH I MOĆNIH! Psiholog za Kurir TV: Mladi su u stravičnom stanju, POSLEDICE SU ČESTO POGUBNE

SVE JE GORE

KOKAIN VIŠE NIJE DROGA BOGATIH, SVI MOGU DA JE PRIUŠTE! Psiholog za Kurir TV: Mladi u užasnom stanju, drogiraju se jer im je to IN

Društvo -

Mladen Nikolić, hemičar i bivši republički inspektor za proizvodnju i promet psihoakrivnih supstanci i psiholog Klinike za lečenje bolesti zavisnosti "Dr Vorobejov", Živka Rangelov, istakli su da se sve više mladih javlja na lečenje zbog posledica konzumiranja psihoaktivnih supstanci.

Psiholog Rangelov navela je da se mladi nalaze u sve težem stanju zbog konzumiranja droge.

zavisnost
foto: Kurir televizija

- Sve više se mladi javljaju kod nas u veoma teškom stanju. Odmah se kreće sa težim drogama. Dolaze u paranoji i psihozi i tim nekim stanjima koja zahtevaju hospitalizaciju i stručnu pomoć. U poslednje vreme je heroin, ekstazi, spid, zloupotreba je više supstanci. Na meniju se nudi i kokain, sada to svako može da kupi i mladima je jako interesantno da uplove u taj svet - kaže Rangelov.

Mladen Nikolić istakao je da je droga postala pristupačna zato što se meša sa svim i svačim.

- Mladi u stvarnom životu nemaju osećaj sigurnosti i navikli su na lažno samopouzdanje i fali im nešto da vas digne - kaže Nikolić.

Žanka Rangelov je navela da mladi često probaju drogu kako bi se socijalizovali.

- Svuda se propagira da se, ako se nešto koristi, da je to in, da će na taj način biti popularni - kaže Rangelov.

zavisnost
foto: Kurir televizija

Mladen Nikolić istakao je da kokain ne sme da se meša sa alkoholom i da je to urušavanje zdravlja.

- O kokainu imam najgore moguće mišljenje. Iako on nije droga koja će izazvati fizičku zavisnost, ali u stanju pod kokainom ti ljudi su opasni i po sebe i po druge. Kokain izaziva mnoge saobraćajne nesreće, njemu se čini da su bube po njemu. Kokain sa alkoholom stvara otrovno jedinjenje. Mladi dobijaju paranoje i završavaju na klinikama, jer misle da koriste kanabis i kokain, a zapravo ga ne koriste, te supstance se mešaju sa svim i svačim - kaže Nikolić.

Kokain vam daje lažni osećaj da ćete se izboriti sa problemima na poslu.

- Devojčice su kritičnije u poslednje vreme i zloupotrebljavaju sve i svašta. Suočavanje sa posledicama i podizanje svesti je najvažije. Mladi nemaju osećaj o posledicama - kaže Rangelov.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:24

ŠOKANTNO! NARKOTICI PRISUTNI U SVIM JAVNIM POSLOVIMA: Psihoterapeut OTKRIVA KOGA je DROGA sve obuzela (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track