KILOMETARSKE KOLONE NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Svi pričaju da je sezona propala a mi ovde čekamo 3 sata (FOTO)
Foto: screenshot MUP Srbije

haos

KILOMETARSKE KOLONE NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Svi pričaju da je sezona propala a mi ovde čekamo 3 sata (FOTO)

Društvo -

U jeku sezone godišnjih odmora zadržavanja i gužve na graničnim prelazima su uobičajena, tako je i danas srpskim turistima potrebno i strpljenje kako bi prešli granicu i došli do konačnog odredišta.

Najduže se danas čeka na izlazu iz Mađarske, na prelazu Reske prema Horgošu gde putnicima treba najmanje tri sata da bi stigli do Srbije, a potom još sat do naših kontrolnih punktova.

Na Batrovcima za ulaz u našu zemlju čeka se 90 minuta, na Gradini za izlaz 60 minuta, na Preševu za izlaz putnici čekaju dva sata, a na ulazu 90 minuta.

granićni prelaz
foto: screenshot MUP Srbije

Na svih devet graničnih prelaza sa Mađarskom i danas je intenzivan saobraćaj u pravcu Srbije.

Na Horgošu je otvoreno svih šest ulaznih traka za putnička vozila i sedma za autobuse.

granićni prelaz
foto: screenshot MUP Srbije

Na susednom prelazu Reske 2 - Horgoš 2, vozilima je potrebno oko tri sata da bi se prešla mađarsko-srpska granica. Ovaj granični prelaz danas do 19 časova radi samo iz pravca Mađarske, da bi se ubrzao protok vozila ka Srbiji.

granićni prelaz
foto: screenshot MUP Srbije

Dvočasovno zadržavanje za prelazak dve granice beleži se na prelazima Kelebija, Bački Vinogradi, Bački Breg, Bajmok, Rabe, Đala, a na Rastini se čeka oko sat u pravcu Srbije.

Tokom jutarnjih sati na graničnom prelazu sa Crnom Gorom formirane su kilometarske kolone vozila. Pojedini vozači na Gostunu čekaju i duže od dva sata kako bi nastavili svoj put i ušli u susednu zemlju.

gužva, saobraćajna gužva, granični prelaz, Gostun
foto: RINA

"Sve pričaju kako je sezona propala, a mi evo tri sata čekamo da pređemo granicu. Kolona je dugačka oko pet kilometara i pravi je kolaps, stravična gužva. Pitanje je kad ćemo nastaviti putovanje. Iz pravca Crne Gore na ulasku u Srbiju gužve su mnogo manje", rekao je za RINU vozač Marko Despotović iz Čačka koji je sa porodicom krenuo na odmor u Herceg Novi.

Pojačan intenzitet saobraćaja primetan je i duž magistralnog puta Beograd - Prijepolje, a povremeni zastoji evidentirani su kod Užica.

1 / 7 Foto: screenshot MUP Srbije

Ono što vozačima ka primorju bar malo olakšava put jeste otvorena deonica auto-puta od Mateševo do Smokovca čime zaobilaze kritičnu tačku u Crnoj Gori, kanjon Morače. Ali, samo pod uslovom da su svoj automobil pregledali na vreme kako ne bi došlo do nemilih scena i buktinja na otvorenom putu.

(Kurir.rs/RTS/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track