19:42

GOMILA MALIH EGOCENTRIKA KOJI RASTU SA JEDNOM IDEJOM Stručnjaci otkrivaju uzroke porodičnog nasilja NE PRIČAMO O PROBLEMIMA

porodica i problemi

GOMILA MALIH EGOCENTRIKA KOJI RASTU SA JEDNOM IDEJOM Stručnjaci otkrivaju uzroke porodičnog nasilja NE PRIČAMO O PROBLEMIMA!

Društvo -

Vinko P. (53) iz Starčeva usmrtio je svoju suprugu Julijanu P. pa presudio sebi u porodičnoj kući nakon proslave krsne slave .

Žena je imala prostrelne rane na grudima i stomaku, a nađena je na ljuljašci u dvorištu. Ekipa Hitne pomoći odmah je transportovala u bolnicu, ali je ona, na žalost, preminula od zadobijenih rana.Muškarac je ležao naslonjen uz zid kuće sa prostrelnom ranom na glavi,a lekari su samo mogli da konstatuju smrt.

Julijana P., Vinko P., Petrovac na Mlavi, Starčevo, ubistvo, samoubistvo
foto: Printscreen Facebook

Prema rečima meštana iz Starčeva, reč je o paru koji je dugo radio u inostranstvu, ali su imali dosta problema i prepirki u braku.

Tim povodom, gošće Kurir TV koje su razgovarale sa glavnom urednicom Snežanom Petrović bile su psiholog i porodični psihoterapeut Radmila Vulić Bojović i advokat Ana Selak.

Ana Selak, Radmila Vujić Bojović
foto: Kurir Televizija

- Meni se čini da u svakom drugom, ili trećem predmetu ima ovakvih loših neraščišćenih porodičnih odnosa. Možemo da krenemo od jedne stvar, a da dođemo do nasilja, koje je bilo aktuelo, ili je i sada, a da to nije prepoznato. Žrtva mora sama da prepozna nasilje - rekla je advokatica Ana Selak.

Ana Selak, Radmila Vujić Bojović
foto: Kurir Televizija

A porodični psihoterapeut Radmila Vulić Bojović otkrila je kako izgleda početak porodičnog nasilja.

- Mislim da mi imamo jako složen i komleksan društveni problem, koji čak nema toliko veze sa zakonskom regulativom. Mi immao mentalitetski problem. Imamo problem mistifikovanja i idealizovanja porodice i porodičnih odnosa, a suštinskim nebavljenjima porodicom i drugim ljudima sa kojima živimo. To je loše. Mi ne pričamo o problemima, nego ih guramo pod tepih, to je na nivou deteta od 5 godina, koje ako se pokrije ćebetom preko glave i ne vidi vas, misli da ne vidite ni vi njega - rekla je porodični psihoterapeut Radmila Vulić Bojović i dodala:

Ana Selak, Radmila Vujić Bojović
foto: Kurir Televizija

- Među ljudima postoji veliki stepen frustracije, posebno kada ulažu mnogo u nešto, a ne dobijaju zauzvrat. Drugo, roditelji se jako malo bave decom, malo ih upućuju na neke stvari koje se tiču, prosto načina kako da živimo među drugim ljudima. Imate trend u roditeljstvu da su deca u fokusu. Što je sa jedne strane dobro. Sa druge strane imate gomilu malih egocentrika koji rastu sa idejom: "Ako nije onako kako meni odgovara, onda ne valja ništa". Posle u odraslom dobu bude "ako se ne slažeš sa mnom ti si protiv mene i ti mi želiš zlo".

Celo gostovanje možete pogledati U VIDEU ISPOD:

19:42

GOMILA MALIH EGOCENTRIKA KOJI RASTU SA JEDNOM IDEJOM Stručnjaci otkrivaju uzroke porodičnog nasilja NE PRIČAMO O PROBLEMIMA

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:19

Ubio ženu pred POSLEDNJIM GOSTOM, prišao joj dok je sedela na ljuljašci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track