Najnovije vesti

DIREKTORKA KOVID BOLNICE U BATAJNICI: Upala pluća drugačija, ne može da se poredi s prethodnim sojevima korone
Foto: Zorana Jevtić

dr Tatjana Adžić Vukičević

DIREKTORKA KOVID BOLNICE U BATAJNICI: Upala pluća drugačija, ne može da se poredi s prethodnim sojevima korone

Društvo

BEOGRAD - Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je danas da upala pluća koja se javlja kod novog soja korona virusa razlikuje se u odnosu na druge sojeve, jer je blaža i ne zahteva kiseoničku potporu.

"Ne može da se (upala pluća) poredi sa onim od pre šest, osam ili 12 meseci. Uglavnom, virus zahvata gornje delove respiratornog sistema, a mali broj bolesnika daje klasičnu sliku upale pluća", rekla je ona za Radio-televiziju Srbije (RTS).

kovid bolnica, Batajnica, Dr Tatjana Adžić Vukičević, Tatjana Adžić Vukićević
foto: Marina Lopičić

Adžić Vukičević je kazala da u toj bolnici ima 203 pacijenta u sedam jedinica poluintenzivne nege i jednoj jedinici intenzivne nege, što je sedam puta više pacijenata u odnosu na 28. jun - tada je u ovoj bolnici bilo 29 pacijenata, a jedan je bio intubiran.

Kovid pozitivni pacijenti koji razviju težu kliničku sliku upućuju se u Vojnu bolnicu na Karaburmi i u bolnicu u Batajnici, ali porast pozitivnih slučajeva nije značajno uticao na porast broja pacijenata na bolničkom lečenju, dodala je direktorka kovid bolnice u Batajnici.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja