ALA PIČE BRAĆA GRCI! POGLEDAJTE KAKO NA HALKIDIKIJU SLAVE PRAZNIK UZ UŽIČKO KOLO Turistima iz Srbije srce igra od sreće (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook/Live from Greece

hit

ALA PIČE BRAĆA GRCI! POGLEDAJTE KAKO NA HALKIDIKIJU SLAVE PRAZNIK UZ UŽIČKO KOLO Turistima iz Srbije srce igra od sreće (VIDEO)

Društvo -

Hit snimak iz Grčke širi se na društvenim mrežama!

Meštani sela Agia Paraskevi na poluostvru Kasandra na Halkidiju proslavili su svoj praznik između ostalog i uz zvuke užičkog kola.

Naš turista koji je zabeležio nesvakidašnju scenu navodi da se meštani svake godine nakon litije okupljaju na lokalnom trgu gde tradicionalno na ovaj način slave praznik.

- Ala piče! Svaka čast! Juče su ovde bile litije. Lepo je bilo prisustvovati - navodi Saša u svojoj objavi na Fejsbuku u grupi Live from Greece.

Komentari se samo ređaju.

- Važno je da su ljudi veseli i srećni. Sve ostalo nije bitno. Lep je i divan osećaj u srcu kada čuješ svoju muziku ili kolo u tuđoj zemlji. E to ne može baš u svakoj zemlji. Pogotovo na ovako javnom mestu - napisala je jedna korisnica.

- Samo neka je veselo - nadovezala se jedna korisnica.

Ima međutim i onih kojima se snimak nije dopao.

- Svrha putovanja je upoznavanje tuđih kultura, običaja, hrane, mentaliteta... Čovek putuje da bi čuo neke druge zvuke, upoznao nesto novo, proširio vidike iz svog atara... Obožavam Grčku i uvek biram mesta bez Srba - navodi jedna korisnica.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track