U OVOM BEOGRADSKOM NASELJU NAJVIŠE SKAČU CENE STANOVA! A tek kad čujete pošto su kvadrati i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu
Beograd, Foto: Shutterstock

U Predgrađu skoro kao u centru

U OVOM BEOGRADSKOM NASELJU NAJVIŠE SKAČU CENE STANOVA! A tek kad čujete pošto su kvadrati i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu

Društvo -

Uprkos činjenici da su najskuplji stanovi u u Beogradu, i to u strogom centru grada, činjenice pokazuju i da su okolne opštine sve bliže ceni kvadratnog metra u prestonici. I to nije slučaj samo sa Beogradom. Prema podacima portala Nekretnine.rs, cene stanova u centru Novog Sada i Niša, ne prednjače mnogo u odnosu na okolna mesta ovih gradova.

Domaće tržište je posebno interesantno, prvenstveno zato što svako malo pojedini ekonomski stručnjaci ističu da je ono u kriznom periodu ispalo zamena za tržište kapitala te se u njega ulaže kako bi se sačuvao kapital. U pojedinim slučajevima ako pogledamo kretanje cena neminovno je da su investitori na domaćem tržištu uspeli i da ostvare profit.

BEOGRAD

Po visini cena nekretnina Beograd i dalje prednjači. Najskuplji kvadrat nekretnine u Srbiji je i dalje u centru Beograda, koji je u julu porastao za 1,28 odsto i formirao cenu od 2.996 evra.

Povećanje od 3,12 odsto zabeleženo je na opštini Novi Beograd i u ovom delu grada cena stanova sada iznosi 2.348 evra.

stan, kupovina, Apartman
foto: Shutterstock

Na Vračaru su cene rasle 1,97 odsto i trenutno iznose 2.851 evra, dok je na Voždovcu povećanje od 0,10 odsto formiralo cenu od 2.107 evra.

U prošlom mesecu najviše su poskupele nekretnine u naselju Mirijevo, čak 4,49 odsto i sada iznosi 1.606 evra po metru kvadratnom. U istom mesecu su pojeftinile na opštini Palilula za 6,42 odsto i sada kvadratni metar u ovom delu grada košta 2.215 evra.

NOVI SAD

Tokom meseca juna, najveći rast cena kvadrata zabeležen je okolini Novog Sada, u mestu Grbavica, za čak 10,11 odsto, gde je cena dostigla 2.266 evra po metru kvadratnom. Sa ovim povećanjem, cena je potpuno izjednačena sa cenom kvadrata u samom centru, koje je inače u julu imalo povećanje samo 0,89 odsto.

zgrada, stan
foto: Shutterstock

Cene stanova po kvadratu skočile su i u Novom Naselju, za 6,24 odsto, pa sada kvadratni metar stana košta 1.857 evra.

Podbara je u julu imala povećanje od 5,93 odsto i stanovi na ovoj opštini koštaju 2.197 evra po kvadratnom metru.

NIŠ

Najveće poskupljenje stanova u julu mesecu zabeleženo je u centru, u Bulevaru Nemanjića od 8,95 odsto, što dovodi do cene od 1.753 evra po kvadratu.

stan, porodica
foto: Shutterstock

Na opštini Durlan nekretnine su poskupele za za 2,94 odsto, i cena po kvadratnom metru je 1.155 evra po jednom kvadratnom metru. Pantelej je imao povecanje od 2,06 odsto i cene 1.389 evra po kvadratu, dok je opšti na Palilula u julu zabeležila minus i to od 2,79 odsto i formirala cenu kvadratnog metra 1.389 evra.

KRAGUJEVAC I PANČEVO

Kvadrati na gradskim lokacijama u Kragujevcu su tokom jula meseca porasli za 3,18 odsto. I to se odnosi na gradske lokacije. Tako se sad u ovom gradu kvadrat košta 1.200 evra.

U Pančevu, prosečna cena kvadrata rasla je 3,69 odsto i sada iznosi 1.350 evra

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

08:19

STANOVI BUDUĆNOSTI! OBJEKAT OD 15 m2 U SRCU BEOGRADA KOŠTA ČAK 60.000 EVRA! Očekuje se pomama za stančićima, OVO JE RAZLOG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja