OVO SU REČNI DIVERZANTI BATALJONA "GRIFONI": Srpski specijalci među najboljima na svetu, izvršavaju sve zadatke koje dobiju (FOTO)
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

obuka u kajtasovu

OVO SU REČNI DIVERZANTI BATALJONA "GRIFONI": Srpski specijalci među najboljima na svetu, izvršavaju sve zadatke koje dobiju (FOTO)

Društvo -

U rejonu prevodnice u Kajtasovu kod Bele Crkve u toku je obuka pripadnika 82. čete rečnih diverzanata bataljona "Grifoni" elitne 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije.

Specijalci-ronioci u Kajtasovu trenutno uvežbavaju ronjenje sa aparatima otvorenog i zatvorenog kruga disanja, kao i desantiranje u vodu iz gumenih čamaca.

obuka pripadnika 82. čete rečnih diverzanata bataljona
foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

- Nisam očekivao ništa manje od toga da svoj posao urade za minut, dva. Imali smo prilike i danas da vidimo da bukvalno u trenutku mogu da izvrše svaki zadatak koji se pred njih stavi. Hoću da im se zahvalim što su vrhunski obučeni, jer ovo nije lako i nije se dogodilo za mesec ili dva, ovo je ceo život posvećen ovakvoj vrsti obuke, rada, uz sva iskušenja koja nosi i svaka voda, reke i jezera, i sve ostalo gde oni rade - rekao je ministar odbrane Nebojša Stefanović tokom obilaska ove jedinice.

On se zahvalio i njihovim starešinama, ističući koliko je važno da ovi momci poseduju svu neophodnu opremu.

obuka pripadnika 82. čete rečnih diverzanata bataljona
foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

- Drago mi je da su opremljeni savremenim sredstvima koje imaju najozbiljnije i najopremljenije vojske sveta i što su naši momci i kada idu u inostranstvo i kada se takmiče sa sličnim jedinicama iz drugih vojski sveta veoma često među prvima. Njihova ljubav prema Vojsci i prema našoj Srbiji je velika. I hoću da im se još jednom zahvalim na tom ogromnom trudu i radu, a na nama je da nastavimo da investiramo i u njihovu opremu, čamce, ronilačka odela, ali i sve ono što im treba da bi svaki svoj zadatak mogli da završe na takav način da Srbija uvek bude bezbedna za sve svoje građane - rekao je Stefanović.

1 / 8 Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ministra je prilikom današnjeg obilaska u Kajtasovu dočekao zamenik komandanta 72. brigade za specijalne operacije pukovnik Dragan Arsenijević, dok je događaju prisustvovao i načelnik Kabineta ministra pukovnik Stevan Kotarlić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track