03:15

LEPE VESTI IZ PRIZRENA: U kulturnoj prestonici Kosova i Metohije održaće se važan događaj Perić: OVO SE ČEKA CELE GODINE!

Medimus

LEPE VESTI IZ PRIZRENA: U kulturnoj prestonici Kosova i Metohije održaće se važan događaj Babić: OVO SE ČEKA CELE GODINE! (VIDEO)

Društvo -

Prizren je grad u kome se nalaze Bogorodica Ljeviška, crkva uvrštena na listu svetske baštine UNESCO, i Sinan pašina džamija, koju su otomanski osvajači podigli od ostataka crkve Svetih Arhangela Mihaila i Gavrila, zadužbine srpskog cara Dušana.

Od davnina je Prizren bio najvrednije i najznačajnije gradsko naselje na Kosovu i Metohiji, ali i jedno od najznačajnijih u Srbiji.

crkva Bogorodice Ljeviške, Prizren, crkva u Prizrenu
foto: Tanjug/Zoran Žestić

I to nije jedini razlog zbog kojeg je novinarka Kurir TV Bojana Vučićević danas sa svojim sagovornikom razgovarala o ovom gradu.

Prizren je u centru pažnje zato što se 27. i 28. avgusta ove godine održava festival srednjevekovne muzike Medimus, u atrijumu crkve Svetog Spasa u Prizrenu, a novinarka Bojana Vučićevič je ovom prilikom razgovarala sa Bojanom Babićem, predsednikom Društva prijatelja Svetih Arhangela kod Prizrena i direktorom fesivala Medimus.

Bojana Vučićević
foto: Kurir Televizija

- Ovo je već 7. godina kako ovaj festival traje. Verujemo da ćemo nastaviti tu tradiciju. Imamo ove godine nekoliko ansambala i trudimo se da dovedemo renomirana imena. Festival je međunarodnog karaktera. Medimus je postao festival koji se jedva čeka svake godine - rekao je Bojan Babić.

Bojana Vučićević
foto: Kurir Televizija

Više o ovoj temi pogledajte u VIDEU ISPOD:

03:15

LEPE VESTI IZ PRIZRENA: U kulturnoj prestonici Kosova i Metohije održaće se važan događaj Perić: OVO SE ČEKA CELE GODINE!

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/J.Ć.

Bonus video:

01:39

OTADŽBINO MOJA, PRELEPA I HRABRA, MI SMO TVOJA DECA, MI SMO TVOJA SNAGA! Mališani sa KiM snimili pesmu Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja