03:34

DEKAN MEDICINCKOG FAKULTETA: NE MOŽEMO UBITI KOVID, ali bar možemo da uradimo jednu stvar I DA VIŠE NE BRINEMO PREVIŠE

KURIR TV

DEKAN MEDICINCKOG FAKULTETA: NE MOŽEMO UBITI KOVID, ali bar možemo da uradimo jednu stvar I DA VIŠE NE BRINEMO PREVIŠE

Društvo -

Prof.dr Vladimir Jakovljević, dekan Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu, u uključenju za jutarnji program Kurir televizije dotakao se trenutne situacije sa kovidom u Srbiji.

Za razliku od prošle godine - umesto onlajn, đaci će nastavu slušati u klupama - barem na početku školske godine. Korona je i dalje prisutna, ali uprkos nekim prognozama - srećom nije ponovo uzela maha. Iako su simptomi blaži od prethodnih sojeva, zabrinutost roditelja ipak postoji.

Iako smo mislili da je korona otišla iz naših života, statistika pokazuje suprotno. A prvi dan škole mnogi građani posmatraju kao da je dan "D".

- Moramo da naviknemo da živimo sa koronom, kao što je to virus gripa. Mi smo sa drastično manjim brojkama živeli u karantinu, dok sada sa ovim živimo normalno. To nam govori da ne možemo ubiti koronu - rekao je Jakovljević.

Kurir Televizija
foto: Kurir Televizija

- Ja mislim da smo sve prožvakali. Broj bolesnika na respiratoru ne prelazi 30 do 35, što znači da zdravstveni sistemi nisu više prebukirani kao ranije. Ljudi koji i završavaju na respiratoru su zapravo oni koji već imaju neku hroničnu bolest - rekao je Jakovljević.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

05:28

KORONA NE UTIČE NA REDOVAN POLAZAK U ŠKOLU! Nastava će se normalno odvijati

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track