ŠTA VINO KOJE PIJETE GOVORI O VAMA? Otkrijte kom vinskom tipu ličnosti pripadate!
Foto: Shutterstock

ŠTA VINO KOJE PIJETE GOVORI O VAMA? Otkrijte kom vinskom tipu ličnosti pripadate!

Društvo -

Postoji više vrsta vina, raznolikih ukusa, aroma i svakom vinoljupcu je teško napraviti izbor. Ljudi su poput vina, imamo različite karaktere, nijanse u ponašanju koje nas određuju kao individue, ali zato svako od nas ima svoj vinski jezik, tačnije svoju vinsku ličnost.

Otkrijte kom tipu ličnosti pripadate na osnovu vašeg karaktera.

NOVAJLIJE

Tek kreću na putovanje vinskim stazama, još uvek nisu sigurni koja vina su dobar izbor, a zbog neiskustva imaju tendenciju da se opredele za jeftinija vina.

TURISTI

Uživaju u obilasku vinskih riznica, čuvanju uspomena sa putovanja, pa samim tim ne mare puno za cenu i kvalitet vina, već žele da kući ponesu što više vinskih uspomena.

AVANTURISTI

Jure za svakom prilikom za istraživanje novih ,,etiketa’’. Privlači ih izučavanje mirisa, aroma i senzacija koje prate degustaciju. Žele da nauče što više o vinima sa raznih krajeva sveta.

TRADICIONALISTI

Ovaj tip uživa samo u vinima iz Starog sveta, proverenim i kvalitetnim etiketama iz Francuske, Italije, Španije…

VINSKI ZALJUBLJENICI

Cene vino u svoj njegovoj kompleksnosti i različitosti, vole sva vina i uživaju u vinu svakog dana.

EKONOMIČNI VINOLJUPCI

Uživaju u vinu po dobroj ceni, koja uglavnom odgovara kvalitetu vina za koje se odluče.

OSVEŠĆENI LJUBITELJI VINA

Oni pristupaju vinu kao gradivu – čitaju svaku etiketu, istražuju i paze na poreklo vina. Uglavnom biraju organske i biodinamičke etikete.

ELITNJACI

Sa ovim tipom ličnosti budite spremni da probate najpopularnije vinske etikete. Šta god da je dostupno, a popularno, naći će se na njihovoj vinskoj karti.

HVALISAVCI

Već ih prepoznajete - piju skupa dobro ocenjena vina, često uz cigare. Sve o čemu pričaju su ocene, nagrade i cene.

LOJALISTI

Uvek znaju šta hoće i vrlo često se na vaša okupljanja pojavljuju sa sopstvenom bocom vina. Lojalisti su verni svom izboru i nevoljno isprobavaju nova vina.

SOMELIJERI

Ovi poznavaoci vina, vino doživljavaju kao osnovni deo obroka koji uvek mora da dopunjuje jelo uz koje se služi i doprinese vrhunskom gastro doživljaju.

Posetite još danas prvi međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ koji se održava u okviru inicijative Otvoreni Balkan i imaćete priliku da probate različite vrste vina iz Srbije i regiona, da okusite njihove slične ali opet drugačije note i arome. Za više informacija posetite sajt

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track