NEMA VIŠE NELOGIČNOG ZNAKA NA IBARSKOJ: Nepravilnost uklonili posle pisanja Kurira! A PRVO SU ZNAK OKRENULI KRAVAMA NA NJIVI
Nepravilnost uklonjena posle pisanja Kurira, Foto: Privatna arhiva

Sad je sve u redu

NEMA VIŠE NELOGIČNOG ZNAKA NA IBARSKOJ: Nepravilnost uklonili posle pisanja Kurira! A PRVO SU ZNAK OKRENULI KRAVAMA NA NJIVI

Društvo -

Nepravilnost uklonjena posle pisanja Kurira

Sporni saobraćajni znaci na Ibarskoj magistrali u blizini Gornjeg Milanovca koji su ugrožavali bezbednost i dovodili vozače u zabunu posle pisanja Kurira konačno su uklonjeni.

Podsetimo, naspram fabrike "Metalac", u smeru ka Beogradu, nalazila se isprekidana linija na kolovozu, koja je vozačima signalizirala da mogu da krenu u preticanje, ali je tu bio i znak koji je jasno ukazivao da je preticanje - zabranjeno!

O tome je naš list pisao još pre mesec dana, kada je i Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, objasnio da je znak uvek "stariji" od oznake na putu i da se on poštuje uvek prvi.

Nakon našeg pisanja nadležni su taj problem rešili, kako nam je javio čitalac, tako što su sporni znak - okrenuli ka njivi!

Znak okrenuli ka njivi
Znak okrenuli ka njivi foto: Privatna arhiva

Da paradoks bude još veći, i stotinu metara dalje naišli smo na jednu nelogičnost. Čitalac nam je ukazao na to da na stotinak metara pre ovog mesta postoji znak koji označava prestanak zabrane preticanja, a baš tu se nalazi i puna linija. (?!)

Novi paradoks
Novi paradoks foto: Privatna arhiva

Početkom nedelje redakcija Kurira obratila se JKP "Putevi Srbije", čija je ovo nadležnost i odgovornost. Dva dana kasnije stigao nam je odgovor, u pisanom obliku, da je naš apel urodio plodom i da su sporni znakovi koji ugrožavaju bezbednost naših sugrađana i uklonjeni!

Uklonjen znak
Uklonjen znak foto: Privatna arhiva

Kurir.rs / S. Trajković

Bonus video:

02:03

ZATVOR NIJE JEDINO ŠTO VAS ČEKA AKO POBEGNETE SA MESTA NESREĆE! Okanović upozorio: Isplaćivaćete do kraja života nastalu štetu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track