KIŠA, PLJUSKOVI I GRMLJAVINA! RMHZ najavio pad temperature, upaljen meteo alarm: Poznato kada se opet vraća sunce
Foto: Zorana Jevtić

KIŠA, PLJUSKOVI I GRMLJAVINA! RMHZ najavio pad temperature, upaljen meteo alarm: Poznato kada se opet vraća sunce

Društvo -

U Srbiji se za danas predviđa naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Vetar će biti slab i umeren, na planinama ponegde i jak, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od 13 do 19 stepeni, a najviša od 26 na zapadu do 31 stepen Celzijusa na jugoistoku Srbije.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno, povremeno s kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura oko 19, a najviša oko 27 stepeni Celzijusa.

Usled biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa respiratornim obolјenjima. Moguće su izvesne tegobe kod srčanih bolesnika, tako da im se preporučuje smanjena fizička aktivnost. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti nervoza i smanjena radna sposobnost.

Meteorološka najava

"Naoblačenje sa kišom i plјuskovima koji su ponegde praćeni i grmlјavinom koje je zahvatilo jugozapadne i zapadne predele, Srem, Bačku i Beograd u naredna dva sata premeštaće se ka centralnim predelima i Banatu.

Od danas do kraja sedmice promenlјivo oblačno i nestabilno, povremeno sa plјuskovima i grmlјavinom, a temperatura će biti u postepenom padu. U subotu se očekuje manje padavina u odnosu na petak uz umeren i jak severozapadni vetar, dok će se u nedelјu padavine intenzivirati u krajevima južno od Save i Dunava.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Početkom naredne sedmice (12 - 13.09.) vetrovito i svežije sa maksimalnim temperatura od 20 do 25 stepeni - na severozapadu Srbije i u Negotinskoj Krajini prestanak padavina uz delimično razvedravanje, a u ostalim krajevima promenlјivo uz smenu sunčanih intervala i kratkotrajne kiše i lokalnih plјuskova.

U sredu i četvrtak osetno toplije - u sredu pretežno sunčano, a u četvrtak se očekuje novo postepeno naoblačenje, koje će od petka ponovo uslovlјavati kišu i pad temperature", stoji u najavi RHMZ-a.

Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Upaljen meteo alarm

Na celoj teritoriji Srbije na snazi je žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", navodi se na sajtu RHMZ-a.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track