AMBASADORKA SRBIJE U VELIKOJ BRITANIJI: Očekuje se da sahrana kraljice Elizabete bude organizovana za desetak dana
Foto: Fonet/Zoran Mrđa

AMBASADORKA SRBIJE U VELIKOJ BRITANIJI: Očekuje se da sahrana kraljice Elizabete bude organizovana za desetak dana

Politika -

Ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji Aleksandra Joksimović izjavila je povodom smrti kraljice Elizabete II da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio telegram saučešća porodici i građanima Ujedinjenog Kraljevstva.

Ona je takođe rekla da je prisustvovala u Forin ofisu događaju na kojem je jednom delu diplomatskog kora saopštena vest o smrti kraljice Elizabete.

- Takav je bio trenutak, bila sam na jednom okupljanju koje se odnosi na evropske ambasadore, a koje je prekinuto posle 15 minuta jer je objavljena vest o smrti kraljice Elizabete - navela je Joksimović.

S druge strane dobili smo informaciju od Forin ofisa da u ovom trenutku ne možemo tražiti nikakve detalje i informacije koje se odnose na različite aspekte onoga što nas čeka u ovom trenutku, i da ćemo adekvatne informacije dobiti na vreme, kazala je ona.

Kraljica Elizabeta
foto: Profimedia

- Videli smo već u slučaju princa Filipa da postoje uvek detaljni planovi kako će izgledati procedure u slučaju takvog događaja, doduše u trenutku njegove smrti bile su na snazi kovid mere, te je sahrana prošla u uskom krugu porodice - navela je Joksimović.

Ona je dodala da je u ovom trenutku poznato da se očekuje da će sahrana kraljice Elizabete biti organizovana za desetak dana, a ako se posmatra i plan "Londonski most" onda bi u odnosu na dan D, to jest na dan smrti, sahrana takođe trebalo da bude za 10 dana.

- Naravno sve je isplanirano, međutim nikada život ne dozvoli da se svi ti planovi odvijaju u potpunosti onako kako je unapred osmišljeno, ali ja sam sasvim sigurna da što se tiče same organizacije svega onog što sledi u danima posle njene smrti je ne samo detaljno planirano, nego će se veoma voditi računa o svakom detalju i da će sahrana biti organizovana uz prisustvo velikog broja državnika iz sveta - naglasila je Joksimović.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track