MILETIĆU, IMA ONA NARODNA... Boža Spasić i koordinator Evroprajda u klinču: I GEJEVI SU AGRESIVNI, VIKALI I PSOVALI PREMIJERKU
Foto: Kurir televizija

KURIR Televizija

MILETIĆU, IMA ONA NARODNA... Boža Spasić i koordinator Evroprajda u klinču: I GEJEVI SU AGRESIVNI, VIKALI I PSOVALI PREMIJERKU

Društvo -

Goran Miletić koordinator Evroprajda i Božidar Spasić, bivši šef specijalnog tima službe Državne bezbednosti na Kurir televiziji govorili su o zabrani održavanje Evroprajda.

Prema rečima Božidara Spasića službe bezbednosti su procenile da je šetnja na Evroprajdu nebezbedna, ali da smatra da će se postići neki kompromis.

Miletić je istakao da će se šeteti uprkos svemu, te da iako postoji opasnost od nasilja, ne postoji strah.

- Onako kako je najavljeno, žalba je predata juče i mi se nadamo da će prihvatiti. Mi se ni sa kim ne sukobljavamo, nikoga ne napadamo, već oni nas napadaju. Zabranjena je trasa, sada čekamo da prođemo sve te pravne stvari. Svakako mi ćemo biti na ulicama, mi ćemo šetati - kaže Goran Miletić koordinator Evroprajda.

Boža Spasić naveo je da je šetnja veliki bezbednosni rizik.

Goran Miletić, Boža Spasić
foto: Kurir televizija

- Miletiću, ima ona narodna - pustio bih ja njih, ali neće oni mene. Postoje određene društvene grupe koje vas ne bi pustile na miru. Vaša manifestacija nije zabranjena, mislim da imate jedan sasvim drugačiji tretman, a tu odluku ministarstvo je donelo povodom svih skupova - kaže Boža Spasić.

Veliki je problem to što neko želi da čini nasilje.

- Osećam se bezbedno, ovo je i moj grad. Jako puno gostiju dolazi ovde, oni ostavljaju novac ovde i neverovatno je da se to sada brani. Postoji jedna promena koja se od momenta od kada je prvi put organizovan prajd do danas od strane nadležnih institucija - kaže Miletić.

Goran Miletić, Boža Spasić
foto: Kurir televizija

Božidar Spasić naveo je da prajd apsolutno nije zabranjen.

- Mene je zabrinula agresivnost na tom skupu prema našoj premijerki. Ja kao neko ko se bavim službom bezbednosti mogu da kažem i da nije baš tako da niko od tih koji se okupljaju nije agresivan. Govorim o jednom delu te populacije, a to se po psovkama i vikanjima koji su upućeni prema našoj premijerki dalo videti. Kada policija donese takvu meru, ona se mora ispoštovati maksimalno - kaže Božidar Spasić i dodaje:

- Situacija u svetu je apsolutno nestabilna da se na terenu Srbije ko zna ko sve nalazi i zbog rata u Ukrajini i zbog raznih drugih problema. Naše bezbednosne snage došle su do određenih informacija i smatraju da bi neko iz te mase iskočio i došlo do napada. Meni užasno smeta šta će organizatorima Evroprajda tolike strane diplomate da pružaju podršku, kada ste već ovde dobili sve što treba. Vama je samo rečeno da je u ovom momentu opasno šetati, jer ne želi da ugrozi nikoga. Mislim da će biti postignut neki kompromis - kaže Spasić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

08:51

EVROPRAJD OPASAN ZBOG MAJMUNSKIH BOGINJA Šok svađa Miletića i predstavnice Dveri: Poletele TEŠKE REČI na sve strane!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track