01:38

ZBOGOM LETO! Od danas totalni vremenski preokret: Kiša i grmljavina, a TEMPERATURE ISPOD PROSEČNE!

KURIR Televizija

ZBOGOM LETO! Za 48 sati totalni vremenski preokret: Kiša i grmljavina, a temperature ISPOD PROSEČNE! Stabilizacija neće skoro

Društvo -

Đorđe Đurić meteorolog najavio je pravo jesenje vreme u narednom periodu.

Danas nas očekuje pravi preokret kada je vremenska prognoza u pitanju, istakao je čuveni meteorolog u jutarnjem programu Kurir televizije. U narednih deset dana temperatura će biti ispod proseka, dok se prosečne vrednosti očekuju od 25. septembra.

- Srbija je danas pod uticajem snažnog ciklona sa severa Evrope, nalazimo se u sistemu jugozapadnog strujenja, samim tim vrlo topla vazdušna masa dolazi sa mediterana, pa otuda i to da će temperature biti veoma visoke, zbog fenskog efekta, pa će ići od 28 do 34 stepena - kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Loša vest je da se večeras očekuje preokret, jer do Vojvodine stižu lokalni pljuskovi, navodi Đurić.

Đorđe Đurić
foto: Kurir televizija

- To će biti uvod u pogoršanje vremena koje nas očekuje od sutra. Od sutra do Vojvodine stiže hladni ciklon, koji će prvo severu doneti kišu sa grmljavinom, dok će jug i istok biti pod uticajem toplije struje. Beograd će biti oko 25 stepeni uz lokalne pljuskove sa grmljavinom - kaže meteorolog Đurić i dodaje:

- Zbog dolaska hladne vazdušne mase iznad tople podloge, atmosfera može burno da reaguje, pa se očekuju i grmljavisnke oluje. Već od vikenda je pravo jesenje vreme, sa temperaturama ispod 20 stepeni, dok se već u nedelju očekuje razvedravanje. U ponedeljak prepodne uživaćemo u suncu, a već popodne stižu novi oblaci i padavine - kaže Đorđe Đurić.

Oko 25. septembra temperature bi trebalo da se podignu na prosečnu vrednost, do tada možemo očekivati da budu ispod proseka, ističe meteorolog.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track