UPRAVA LAZE LAZAREVIĆ: Klinika radi u skladu sa zakonom, jedini reprezentativni sindikat nije u štrajku, niti podržava zahteve
Foto: Dragana Udovičić

saopštenje

UPRAVA LAZE LAZAREVIĆ: Klinika radi u skladu sa zakonom, jedini reprezentativni sindikat nije u štrajku, niti podržava zahteve

Društvo -

Povodom štrajka upozorenja dela zaposlenih u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" oglasila se i uprava te ustanove koja je demantovala optužbe tri sindikata u vezi sa mobingom, raspoređivanjem i kažnjavanjem zaposlenih.

- Klinika u svakom aspektu posluje u skladu sa zakonom i usvojenim procedurama standarda kvaliteta. Poslovanje Klinike je transparentno i podložno proverama, koje se inače redovno i kontinuirano sprovode od strane nadležnih institucija, u skladu sa zakonom, u najboljem interesu pacijenata i zaposlenih, što je jedina prava mera provere kvaliteta rada. Takođe, neistinita je informacija o štrajkačkim aktivnostima tri sindikata u Klinici, jer dva od tri sindikata nemaju zakonsko pravo sindikalnog delovanja, a treći je nereprezentativan. Napominjemo da jedini reprezentativni sindikat u Klinici, a to je Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, ne stupa u bilo kakav štrajk, niti se solidariše sa zahtevima takozvanih sindikata, od kojih je samo jedan organizovan u skladu sa radno pravnim propisima, ali je daleko od reprezentativnosti. U cilju zaštite interesa pacijenata Klinika će i dalje u punom obimu sprovoditi Zakon o radu, Zakon o zdravstvenoj zaštiti, Zakon o zaštiti lica sa mentalnim smetnjama i Zakon o pravima pacijenata - navodi se u saopštenju.

Nezadovoljni radom rukovodstva Klinike, članovi tri sindikata te ustanove - Osnovna organizacija Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, Zajednica Sindikata Srbije i Ujedinjeni sindikat zdravstva Srbije, zakazali su štrajk za 29. septembar dok su danas ispred klinike održali štrajk upozorenja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track