SLUČAJ IZ KLADOVA KOJI JE DIGAO SVE NA NOGE: Majka devojčice neće tužiti vrtić, dok ministarstvo šalje inspekciju
Foto: Drustvene Mreže, Shutterstock, Ilustracija

EPILOG

SLUČAJ IZ KLADOVA KOJI JE DIGAO SVE NA NOGE: Majka devojčice neće tužiti vrtić, dok ministarstvo šalje inspekciju

Društvo -

Nisam ni ljuta ni ogorčena na vaspitačice. To je moglo svakom da se desi. I njima je bilo teško kada mi je dete nestalo, kaže mama za Kurir nakon sedmočasovne potrage za njenom petogodišnjom ćerkom

Ministarstvo prosvete uputiće prosvetnu inspekciju u predškolsku ustanovu "Neven" u Kladovu, iz koje je pre dva dana neopaženo izašla petogodišnja devojčica, koja je posle sedmočasovne potrage pronađena u ataru sela Kostol. S druge strane, majka deteta za Kurir je rekla da neće tužiti vaspitno-obrazovnu ustanovu i zaposlene.

Vest da je dete nestalo iz obdaništa odjeknula je širom Srbije, ljudi su sa ogromnom pažnjom pratili sve vesti objavaljivane na portalima, delili na društvenim mrežama slike devojčice, za kojom je tragala policija, taksisti, planinari, praktično svi meštani Kladova. Nestala je oko 10 sati ujutro, a pronađena je u popodnevnim satima u Kostolu, na igralištu udaljenom oko šest kilometara od vrtića.

Kladovo, Devojčica, Nestala Devojčica
foto: Drustvene Mreže

- Kada su mi je doveli, najpre smo otišli u kladovsku bolnicu, gde su je detaljno pregledali. Kada su je pronašli, bila je umazana, isprljana blatom. Nakon lekarskog pregleda ustanovljeno je da nema ama baš nikakvih povreda. Malo je promrzla, ali nema temperaturu. Kazali su mi da joj dam "brufen", što sam i učinila. Čim smo došle kući, tražila je čips, bila je gladna, žedna. Sada je vesela, kao da ništa nije bilo - kazala nam je majka nakon višečasovne agonije i ogromnog straha da li će dete biti pronađeno živo s obzirom na blizinu Dunava.

Neće tužiti nikoga.

- Nisam ni ljuta ni ogorčena na vaspitačice. To je moglo svakom da se desi. I njima je bilo teško kada mi je dete nestalo.

Direktorka PU "'Neven" nije odgovarala na pozive Kurira, dok iz Ministarstva prosvete za naš list najavljuju preduzimanje određenih mera.

- U cilju utvrđivanja zakonitosti postupanja i odgovornosti zaposlenih i ustanove, Ministarstvo prosvete uputiće u predškolsku ustanovu prosvetnu inspekciju i prosvetnog savetnika da izvrši stručno-pedagoški nadzor.

Kurir.rs/ S. B. - M. B.

Bonus video:

00:13

Nestala devojčica u Kragujevcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track