NEVREME SE UPRAVO SPUŠTA SA SEVERA: Meteorolozi najavili nove pljuskove sa grmljavinom TEMPERATURA RETKO GDE IZNAD 10 STEPENI
Foto: Printscreen/Instagram/192

rhmz

NEVREME SE UPRAVO SPUŠTA SA SEVERA: Meteorolozi najavili nove pljuskove sa grmljavinom TEMPERATURA RETKO GDE IZNAD 10 STEPENI

Društvo -

Meteorolozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavili su nevreme sa grmljavinom u naredna dva sata u pojedinim delovima Srbije.

Najava se odnosi na zapadnu i centralnu Srbiju, ali i na šire područje Beograda gde je moguća kratkotrajna kiša ili plјusak sa grmlјavinom.

Temperatura u većini gradova Srbije u 20 sati bila je oko 10 stepeni.

Snažno nevreme sa gradom, podsetimo, zahvatilo je danas Vojvodinu.

Na snimcima sa društvenih mreža može se videti da je severne delove zemlje zahvatio jak pljusak praćen gradom koji je tukao nekoliko minuta.

Do kraja nedelje, prema prognozi meteorloga, čekaju nas hladna jutra, a temperatura će tek tokom vikenda biti u osetnijem porastu.

- Do kraja sedmice jutra hladna, naročito u subotu, kad će ponegde i u nižim predelima biti uslova za slab prizemni mraz, dok se na visokim planinama očekuje mraz na dva metra visine. Za vikend osetniji porast dnevnih temperatura, a počeće da duva i južni i jugoistočni vetar. U subotu nakon vedrog jutra, u toku dana malo do umereno oblačno, a kiša i plјuskovi sa grmlјavinom ponovo se očekuju u nedelјu posle podne i u ponedelјak, prvo na severu, zapadu i jugozapadu Srbije - piše u najavi na sajtu RHMZ-a.

(Kurir.rs/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja