HEMIJSKA KASTRACIJA NIJE REŠENJE? Igor Jurić: Silovatelji bi zbog polne nemoći bili JOŠ SUROVIJI PREMA NOVIM ŽRTVAMA
Foto: Marina Lopičić, Printscreen

KURIR TELEVIZIJA

HEMIJSKA KASTRACIJA NIJE REŠENJE? Igor Jurić: Silovatelji bi zbog polne nemoći bili JOŠ SUROVIJI PREMA NOVIM ŽRTVAMA

Društvo -

Silovatelj Igor Milošević se posle puštanja na slobodu ponovo našao u pritvoru zbog ugrožavanja javne bezbednosti, zbog čega su građani odahnuli. Slučaj Milošević aktualizovao je, međutim, problem kažnjavanja silovatelja koji po puštanju na slobodu u najvećem broju slučajeva ponavljaju zločin.

puls
foto: Kurur televizija

Kako je moguće rešiti ovaj problem govorio je u emisiji Puls Srbije na Kurir televiziji, Igor Jurić, osnivač centra za nestalu i zlostavljanu decu.

- Ponovno zatvaranje Igora Miloševića je iznuđeno rešenje. Svi smo odahnuli, ali to nije trajno, sistemsko rešenje. Mi nismo rešili problem silovatelja povratnika - rekao je Jurić i dodao da je dobra strana ovog slučaja i njegove medijske vidljivosti to što on pokazuje da se o problemu silovatelja mora ozbiljnije porazmisliti.

01:28

ZA SILOVATELJE DOŽIVOTNA ROBIJA?! Igor Jurić: Hemijska kastracija ništa ne rešava ZBOG POLNE NEMOĆI NASILNIKA ZLOČINI JOŠ SUROVIJI

On je rekao da se zalaže za javni registar pedofila, ali da treba razmotriti i doživotnu robiju za silovatelje.

Serijski silovatelj Igor Milošević
Serijski silovatelj Igor Miloševićfoto: Kurir, Drustvene Mreže

- Nisam za hemijsku kastraciju, jer je onda zbog polne nemoći surovost još veća. Žrtva prođe još gore nego da je silovana - tvrdi Jurić i zaključuje da je potrebno da ministarstvo pravde sazove tim stručnjaka i započne proces pronalaženja trajnog, sistemskog i efikasnog rešenja.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track