DECI U VRTIĆU DOLAZI TETA DA IH UČI MATEMATIKU, A TO MESEČNO KOŠTA 2.400 DINARA! Ovako navlače decu, a roditeljima prave TROŠAK!
Foto: Profimedia

strašno

DECI U VRTIĆU DOLAZI TETA DA IH UČI MATEMATIKU, A TO MESEČNO KOŠTA 2.400 DINARA! Ovako navlače decu, a roditeljima prave TROŠAK!

Društvo -

Na društvenoj mreži Tviter se pokrenula rasprava nakon što je jedna majka objavila tvit u kome je napisala da je u vrtiću njenog deteta došla žena koja ih uči matematiku gde su deca poželela da idu na te časove koje predstavljaju udar na džep roditelja i to ni manje ni više nego 2.400 dinara.

- Mama, imali smo matematiku u vrtiću! Došla neka teta koja se zove Marina i učila decu matematiku! I bilo je bas lepo i hoću da idem ponovo! 2400 dinara mesečno - napisala je majka u tvitu.

Vrtić, đak Prvak
foto: Profimedia

Ispod ove objave su se nizali komentari roditelja koji su takođe, između ostalog naveli da se u vrtićima njihove dece dešava isto.

- Aj se kladimo da Marina deli bombone. Ladno tako navlače decu na engleski privatno kod nas - piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

- Moguće, baš ću da proverim. Mada moj štreber voli dodatne aktivnosti. Ide na sve sem baleta, jer mogu prvo da isprobaju i naravno sve mu se sviđa i na sve bi išao. Čak želi i na balet, ali morao je da izabere između njega i plesića - dodala je autorka tvita.

Pojedini roditelji su dodali da deca požele da idu na neku aktivnost ako ide ceo vrtić, te je glupo da neko dete izostane.

- Dolaze po vrtićima i prosvetljuju decu za adekvatnu naknadu - piše jedan roditelj u komentarima dok je jedna majka dodala:

- Koje izvlačenje para. Naravno da će roditelji platiti za ono što decu zanima. Moja ćerka je u subv. vrtiću u Beču, placamo 30 evra (do tri godine) godišnje za aktivnosti tj. odlaske negde. Imaju jednu, koja priča samo engleski sa decom, stalno. I sve se radi usput, nema dodatnih časova:

- Ovde do treće godine nemaju neke posebne aktivnosti, posle treće godine imaju te sportove, engleski i svašta ostalo.

Kurir.rs

Bonus video:

02:10

Beograd u naredna dva meseca dobija 5 novih vrtića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track