Zilkić u Saudijskoj Arabiji razgovara o hadžiluku

Poseta

Zilkić u Saudijskoj Arabiji razgovara o hadžiluku

Društvo -
Rijaset ulaže napore da unapredi organizaciju hadža jer je "neozbiljnost pojedinih organizacija koje su organizovale odlazak na hadž, dovodila hadžije, a i celu Islamsku zajednicu u težak položaj, počev od putovanja, smeštaja, hrane, medicinske pomoči, usluga vodiča

BEOGRAD - Delegacija Rijaseta Islamske zajednice Srbije, koju predvodi reis-ul-ulema Adem Zilkić, otputovala je u zvaničnu posetu Saudijskoj Arabiji sa ciljem poboljšanja uslova za organizaciju ovogodišnjeg hadžiluka.

Kako je saopštila Informativna sužba Rijaseta Islamske zajednice Srbije, ova poseta ima za cilj unapređenje i poboljšanje uslova u organizaciji hadža za ovu godinu, koja ulazi u završnu fazu.

Rijaset ulaže napore da unapredi organizaciju hadža jer je "neozbiljnost pojedinih organizacija koje su organizovale odlazak na hadž, dovodila hadžije, a i celu Islamsku zajednicu u težak položaj, počev od putovanja, smeštaja, hrane, medicinske pomoči, usluga vodiča ...", navodi se u saopštenju.

Podseća se i da je Zilkić, u julu ove godine sa saradnicima boravio u Saudijskoj Arabiji kada je otvorena kancelarija za privrednu saradnju te države i Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track