02:24

RANI SNEG U SIBIRU UKAZUJE SAMO NA JEDNO: Meteorolog Ristić objasnio ovu pojavu i otkrio kako će uticati na predstojeću zimu!

smrzavanje

RANI SNEG U SIBIRU UKAZUJE SAMO NA JEDNO: Meteorolog Ristić objasnio ovu pojavu i otkrio kako će uticati na predstojeću zimu!

Društvo -

Ove zime cela Evropa će pričati najviše o temperaturama i grejnoj sezoni.

Stepen više ili niže, dugo nije igrao ovako važnu ulogu, a meteorolozi širom Evrope rade na tome da donesu najtačnije procene pred ovogodišnju sezonu grejanja.

Jelena Kovačević
Jelena Kovačevićfoto: Kurir TV

A kakve su prognoze za Srbiju? Na ovo pitanje u jutarnjem programu Redakcija, u razgovoru s voditeljkom Jelenom Kovačević, odgovor je dao meteorolog Ivan Ristić.

Meteorolog Ivan Ristić
Meteorolog Ivan Ristićfoto: Kurir TV

- Sad smo u oktobru napravili najnoviji presek. U Sibiru i Kanadi palo je mnogo više snega što ukazuje d aće zima biti hladnija nego inače. Sibirski sneg utiče na klimu severne hemisfere i blokira topliji vazduh sa Atlantika koji ne može da stigne u Evropu - kaže Ristić.

Meteorolog je potom izneo dugoročnu prognozu za zimu koju radi sopstvenim metodama.

- Hladniji periodi su prva i poslednja dekada novembra, zatim veoma hladno i s dosta snega u prvoj polovini decembra. Druga polovina decembra biće toplija, a onda nam tokom januara i februara stiže dosta snega. Svakako, čeka nas jaka zima - smatra Ristić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja