STRANKA ISTINA IZNELA PREDLOG: S*ksom do punog budžeta, legalizujte prostituciju
Foto: Shutterstock

zahtev

STRANKA ISTINA IZNELA PREDLOG: S*ksom do punog budžeta, legalizujte prostituciju

Društvo -

Politička stranka Istina zalaže se za legalizaciju prostitucije, a svoje ideje su plasirali saopštenjem "Seksom do punog budžeta i blagostanja".

Ističu da seksualni rad nije zakonski zaštićen, a da oni koji ga obavljaju nemaju zdravstveno ni penziono osiguranje.

- Pri tome, pod seksualnim radom ne podrazumevamo samo eksplicitne seksualne usluge već i pornografsku industriju i erotski ples - naveli su.

Osnovali su i radnu grupu za legalizaciju seksualnog rada koju predvodi muzičar Dragan Dragaš.

podneli zahtev
podneli zahtevfoto: Stranka Istina

- Ovo je civilizacijska tekovina najrazvijenijih zemalja sa uređenim sistemima, i to nije samo ekonomsko pitanje već je reč i o ljudskim pravima i solidarnosti sa ženama koje nemaju nikakva prava i koje veoma često trpe nasilje - kazao je Dragaš.

Predsednica Istine Ivana Vujasin navela je da time ne bi bile ugrožene porodice i brakovi, zato što i sada to postoji ilegalno, ali novac od toga ide u džepove kriminalaca, a ne u državni budžet na korist svih građana, i dodala da "lažni moral nikako nije put ka modernoj i razvijenoj Srbiji, već samo ka istorijskom zaboravu, a ovo bi naročito trebalo da podrže oni koji drže do tradicije, budući da je u Jugoslaviji, pre Drugog svetskog rata, pružanje seksualnih usluga, kao zanimanje, bilo legalizovano.

Istina je politička stranka vlaške nacionalne manjine iz Novog Sada osnovana 2008. pod nazivom "Nijedan od ponuđenih odgovora". Zalažu se i za legalizaciju kanabisa.

Kurir.rs/ M. B.

Bonus video:

03:40

VISOKI DRŽAVNI SLUŽBENICI I POLICIJA SARAĐUJU SA MAKROIMA! Cveta jahting prostitucija u Crnoj Gori ŽENE NESTAJU BEZ TRAGA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track