04:05

PONOVO SMO KOLATERALNA ŠTETA? Bušatlija: Od nas ne zavisi mnogo, ali nešto možemo i sami NE BI TREBALO DA IMAMO VEĆIH PROBLEMA

"UKRAJINI AMERIKA OVO NIKAD NEĆE OPROSTITI!" Bušatlija za Kurir TV: Dobili su ogromnu pomoć tokom rata, sve će to doći na naplatu

Društvo -

Da li i kada možemo očekivati zaustavljanje rasta cena, za Puls Srbije na Kurir televiziji govorio je Mahmut Bušatlija, savetnik za razvoj i investije.

- Potrebno je smanjiti globalnu krzu, a tome se ne vidi kraj. Dosta utiče sukob u Ukrajini i to na jedan način koji se još ne vidi jasno, ali će na kraju morati da se plati. Tu pre svega mislim na pomoć ukrajinskoj strani od strane zapada koje će opasno koštati Ukrajinu. Amerika im to neće oprostiti - rekao je Bušatlija.

puls
foto: Kurir televizija

On je ocenio da Srbija ne može mnogo da utiče na razvoj događaja, kao i da se nalazimo u stanju neizvesnosti koja onemogućava bilo kakvo dugoročno planiranje.

- Mi ćemo ostati u kategoriji kolateralne štete. Nešto možemo sami i nadam se da hoćemo kad se uspostavi vlada. Neizvesnost je ozbiljna stvar u ekonomiji. Ne možete nešto ozbiljno da planirate, jer ne znate čime raspolažete. Mi smo u situaciiji da ne možemo mnogo da utičemo na to što se dešava - tvrdi Bušatliija.

Kao glavni problem on je naveo dovod gasa u Srbiju koji je uprkos dobrim gasnim sporazumima sa Rusijom u nadležnosti drugih zemalja.

- Plinski dogovor sa Rusijom je dobar, ali ne znate šte će biti sa isporukom gasa.To zavisi zavisi od Mađarske i Bugarske - kaže Bušatlija i smatra da ne bi trebalo da imamo ozbiljnijih problema tokom predstojeće zime:

- Imamo dovoljno rezervi, tako da smo spremni za zimu. Vrlo je teško bilo šta proceniti. Čini mi se da ne bi trebalo da imamo većih ekonomskih problema - zaključio je Bušatlija.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track