03:33

SLEPI ADVOKAT IZ NIŠA ZA KURIR TV: Ništa mi nije teško, rešio sam situaciju u glavi i sada mi je sve zabano!

SLEPI POLIGLOTA

VIDI GA, JADAN, ŠTA JE BOGU ZGREŠIO... Slepi Nišlija Stevan nije pristao da bude predmet sažaljenja i OSTVARIO SVOJE SNOVE

Društvo -

Nišlija Stefan Stevanović završio je Pravni fakultet, i sada je na doktorskim studijama. Činjenica da je slep nije ga sprečila da se zaposli kao pravnik u Kancelariji za mlade.

Stefan Stevanović
foto: Kurir TV

Uprkos hendikepu kreće se javnim prevozom, koristi računar i dokazuje da kad neko nešto naumi ništa mu nije prepreka. U razgovoru sa novinarkom Milenom Antić za Puls Srbije otkriva:

- Slušao sam kako mi na ulici govore: "Vidi ga, jadan, šta je bogu zgrešio". Ništa me ne dotiče. Rešio sam situaciju u glavi i sve mi je zabavno. Osećanja povodom mog stanja su stabilna odlučio sam da radim ono što volim, da se krećem slobodno, samostalno i tako i živim.

Stefan Stevanović
foto: Kurir TV

Osnovnu školu završio je u Zemunu u internatu. U Nišu je završio gimnaziju "Svetozar Marković", potom Pravni fakultet. Spoznaja da ne vidi nije ga sprečila da uči i proširuje svoja znanja i tako Stefan tečno govori španski i engleski jezik. Osim toga bavi se sportom i uči ruski i nemački jezik.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track