PISAC DRAGAN DAMNJANOVIĆ PRENEO ZAPISE SVETE ANASTASIJE: Kod Srba se nikad neće ugasiti plamen vere!
Foto: Printskrin / You Tube

predviđanja majke najčuvenijeg nemanjića

PISAC DRAGAN DAMNJANOVIĆ PRENEO ZAPISE SVETE ANASTASIJE: Kod Srba se nikad neće ugasiti plamen vere!

Društvo -

Pisac Dragan B. Damjanović u svojoj trećoj knjizi "Sveta Anastasija - Šta čeka Srbe" preneo je zapise i predviđanja majke najčuvenijeg Nemanjića.

Sveta Anastasija u svojim zapisima, kako piše Damjanović, predvidela je treći svetski rat, ali i da će ih biti čak sedam, kao i to da se kod Srba nikad neće ugasiti plamen vere.

- Uoči početka opšteg velikog rata Gospod će se smilovati i naš rod zaštititi. Biće to zahvaljujući povratku velikog broja muškaraca, žena i dece načelima koje je uspostavio Gospod Isus Hristos. Kad bude svet video da se primiče kraj vremena, Konstantinopoljom će vladati rod pravoslavni. Većinu crkava i manastira iz pepela će obnoviti naše sveštenstvo. U prvom od sedam ratova, koliko će ih biti, našem rodu pomoći će duhovni rod sa severa da povrati otete zemlje. Srbi su stari narod, mnogo pre stvaranja Raške i Zete, i u hrabrim plemenima tinjaće uvek hrišćanska vera - ovo su samo neka od predviđanja Svete Anastasije, čiji je deo zapisa u svojoj knjizi objavio Damjanović.

Sveta Anastasija, Dragan B. Damnjanović
foto: Kurir Privatna Arhiva

Inače, Sveta Anastasija je supruga velikog srpskog župana Stefana Nemanje i majka Svetog Save, Stefana Prvovenčanog i Vukana. Kako piše Damjanović, ostavila je zapise u kojima, pored predviđanja svetskih ratova, navodi da će Gospod dopustiti da se dese zemljotresi, požari, poplave, vulkani, bure i bolesti da svet shvati i zatraži lice svog zaštitnika, ali i to da se kod Srba nikad neće ugasiti plamen vere.

Ovo je inače Damjanovićevo treće, dopunjeno, izdanje romana o majci najčuvenijeg Nemanjića, našeg prvog veroučitelja, prosvetitelja i poglavara naše Crkve.

Kurir.rs/ M. B.

Bonus video:

00:43

4D MAPIRANJE NA SAVSKOM TRGU: Projekcija Nemanjića na fasadi železničke stanice (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track