TRKA U ČAST GORICE NEŠOVIĆ: U nedelji "Plavi krug oko Ade" posvećen obolelim od dijabetesa i nedavno preminuloj novinarki
Foto: Stefan Jokić

TRKA U ČAST GORICE NEŠOVIĆ: U nedelji "Plavi krug oko Ade" posvećen obolelim od dijabetesa i nedavno preminuloj novinarki

Društvo -

Jedinstven maraton i trka podrške posvećena osobama obolelim od dijabetesa "Plavi krug oko Ade“ održava se 11. put po redu u nedelju, 13. novembra 2022. na Adi Ciganliji.

Prijavljeno je više 1.000 trkača, a ove godine u trci podrške učestvuje i rekordan broj osoba sa dijabetesom, više od 60. Organizator maratona, udruženje Plavi krug ovaj veliki sportski događaj posvećuje novinarki Gorici Nešović koja je nedavno preminula, a koja je bila jako blizak prijatelji i saradnik Udruženja.

Maraton i trka podrške se tradicionalno održavaju uoči Svetskog dana dijabetesa (14. novemvar). na Adi Ciganliji, a start maratonske trke je kod Bandžija, u 10 časova dok trka podrške startuje u 12 časova.

- Ponosni smo i zahvalni svim ljudima koji tradicionalno učestvuju na našem maratonu kao i svima koji će ove godine trčati prvu put. Veliko hvala i kompanijama, prijateljima Plavog kruga i ljudima koji su pomogli u organizaciji. Ovaj maraton je poseban zato što, pored sportista i rekreativaca, učestvuju i osobe koje imaju dijabetes i koji će zajedno sa ostalim maratoncima istrčati krug oko Ade - izjavila je Bojana Marković, predsednik udruženja Plavi krug i dodala:

Plavi krug, dijabetes, Trka oko Ade
foto: Promo

- Na ovaj način podsećamo javnost koliko su fizička aktivnost i zdrav način života važni u sprečavanju pojave dijabetesa kao i u dobroj regulaciji. Takođe, ovaj maraton posvećujemo našoj Gorici Nešović koja je na ličnom primeru pokazala kako izgleda pravi borac, prijatelj, žena koja je živela ono u šta je verovala. Sigurna sam da će i ona biti sa nama, zadovoljna što nastavljamo tradiciju i slavimo život.

Kao i do sada, trka podrške na Adi Ciganliji je otvorena za sve koji žele da podrže osobe koje žive sa ovim zdravstvenim problemom. Dužina kruga je 7.700 metara, a trka se može preći šetanjem, trčanjem ili na rolerima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track