GRAĐANI SRBIJE, VAŽNO! Produžava se popis stanovništa u više opština, evo za koliko dana
Foto: Printscreen, Marina Lopičić

Popisano više od 6.300.000 stanovnika

GRAĐANI SRBIJE, VAŽNO! Produžava se popis stanovništa u više opština, evo za koliko dana

Društvo -

BEOGRAD - Rok za završetak popisa stanovništva u nekim opštinama biće produžen za jedan do sedam dana, kako bi se svi popisali.

Rok ističe danas, 31. oktobra, a iz Republičkog zavoda za statistiku (RZS) najavljuju da će popis biti produžen.

Pomoćnik direktora RZS Petar Korović rekao je za televiziju N1 da se analizira situacija i da će tokom dana biti zvanično saopšteno gde i za koliko će još dana popis biti produžen.

Prema njegovim rečima, za sada je izvesno da će popis biti produžen u nekim opštinama u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Kazao je da će produženja popisa biti u oko 30 opština na nivou Srbije, i to u trajanju od jedan do sedam dana, zavisno od potreba određene opštine.

Podsetio je da je popis produžen i 2011. za pet dana i to u velikim gradovima i opštinama.

Zavod za statistiku: Popisano više od 6.300.000 stanovnika

Republički zavod Srbije za statistiku je saopštio ;da je od 1. oktobra kada je počeo popis stanovništva, do danas popisano više od 6.300.000 stanovnika. Popisano je više od 2.400.000 domaćinstava i oko 3.400.000 stanova. Rok za završetak popisa stanovništva u nekim opštinama biće produžen do sedam dana, kako bi se svi popisali. Početkom novembra biće organizovano telefonsko dežurstvo u Republičkom zavodu za statistiku i u opštinama tako da će gradjani koji nisu popisani, moći da se jave dežurnom popisivaču.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track