SVI ZNAJU DA JE U PETAK NERADAN DAN ALI TEK PONEKO KOJI JE PRAZNIK, A VI? Evo koliko nas tačno neradnih dana čeka u 2023!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

produženi vikend

SVI ZNAJU DA JE U PETAK NERADAN DAN ALI TEK PONEKO KOJI JE PRAZNIK, A VI? Evo koliko nas tačno neradnih dana čeka u 2023!

Društvo -

BEOGRAD - Do kraja godine brojimo sitno, a mnogi se raduju dolazećem petku koji se u Srbiji praznuje neradno.

Mnogi su već isplanirali produženi vikend, neki će početi da odmaraju već sutra, a mnogi kalkulišu i kada dolaze novi neradni dani.

Državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u petak 11. novembra, Ovo je praktično poslednji neradni dan u ovoj godini, ukoliko izuzmemo 25. decembar kada se praznuje Božić po Gregorijanskom kalendaru.

Praktično prvi neradni dani očekuju nas naredne godine, za Novu godinu 1. 2. i 3. januara, a posle njih 7. januara kada se obeležava Božić koji je takođe neradan dan.

U 2023. godini očekuju nas dvadesetak neradnih dana. Praznovaćemo i u januaru, a onda i u februaru, aprilu...

Natalijina ramonda se stavlja na rever u petak

Natalijina ramonda
foto: Youtube Printscreen

Dan primirja u Prvom svetskom ratu koji obeležavamo prekosutra je državni praznik koji pada na 11. novembar. Ovaj datum podseća na dan kada su 1918. godine u železničkom vagonu u Kompijenu, Sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat. U Srbiji je ovaj praznik počeo da se obeležava u 2012. godini.

Neradni dani u 2023. godini

neradni dani, državni praznik, neradni dani u 2023. godini
foto: Paragraf Printscreen

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track