LOVCI KRENULI U NOVU POTRAGU ZA PANTEROM KOD APATINA! Danas predatora love sa DODATNOM OPREMOM, ali je OVO VELIKI PROBLEM!
Panter u Apatinu, Foto: Shutterstock

NEDELJA U ATARU SRPSKOG GRADA

LOVCI KRENULI U NOVU POTRAGU ZA PANTEROM KOD APATINA! Danas predatora love sa DODATNOM OPREMOM, ali je OVO VELIKI PROBLEM!

Društvo -

Potraga za panterom, i to sa najsavremenijom opremom, nastavlja se i danas u Apatinu.

Ovu informaciju za Kurir je potvrdio Nemanja Ivanović, načelnik Pokrajinske inspekcije za zastitu životne sredine, koji je ceo dan na terenu i traga za panterom sa kolegama.

Nemanja Ivanović
Nemanja Ivanović foto: Printcsreen

Kako kaže, u potragu su danas poneli, osim termovizijske kamere i dnevnu kameru koja ima dobro optičko uvećanje. Dva operatera će raditi sa tom savremenom tehnikom, popakovali smo punu opremu, probaćemo da lociramo životinju - rekao je on.

U subotu su digli dron i njime "češljali" teren površine 150 hektara sve dok se nije spustila magla, ali nisu našli ništa što podseća na ovu životinju.

- Snimili smo domaće životinje, ptice, ali ništa ni nalik panteru. Nastavljamo potragu ali će nam trebati sreća. Problem je što ne znamo ni pol, ni uzrast ni navike ove životinje. Neće biti lako ući životinji u trag i uhvatititi je, ali to moramo zarad bezbednosti naših sugrađana - kaže on.

Podsetimo, crni panter prvi put je primećen u selu Sonta, u okolini Apatina. U okolnoj šumi primećeni su njegovi tragovi, a osvanuo je snimak da je viđen u Banji Junaković.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Bonus video:

01:20

Snimak crnog pantera u Apatinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja