04:48

15 godina oni nama oduzimaju oružije, a SADA brinemo o SAMOODBRANI!

milutinov zakon

"AKO NEKO KRENE NA MOJU IMOVINU, IMAĆU PRAVO DA GA UBIJEM!" Perović: Pričamo o samoodbrani, a razoružavaju nas 15 godina! (VIDEO)

Društvo -

Koje su granice nužne odbrane? Da li je moguće promeniti krivični zakonik i na koji način može da se u srpski pravni sistem umetne inicijativa "Milutinov zakon". Na ovu temu sa voditeljima emisije Puls Srbije govorio je gost emisije Nebojša Perović, advokat.

Nebojša Perović
foto: Kurir tv

-Nužna odbrana biće moguća i u situacijama kada napad nije počeo- rekao je Perović i dodao da treba da se uvede novi institut za nužnu zaštitu pored onog za odbranu koji već postoji.

Nebojša Perović
foto: Kurir tv

- Izuzetno je korisno ovo primeniti jer će se pljačka i krađa, razbojništvo svesti na minimum. Svi koji krenu u zlodelo dobro će razmisliti pre nego što krenu u neko delo. Dakle ako neko krene na moje imanje imaću pravo da ga ubijem - izjavio je Perović.

Milutinov zakon
foto: kurir tv

Nužna odbrana treba da se definiše kada napad nije ni započeo, da li bi to promenilo nešto u praksi i pomoglo zaista onom koji se brani?

- Da, a zašto ne bi dodali nešto? Niko nam nikad od vlasti nije valjao. Ja nisam za to da nešto menjamo, nego bi uveo novi institut, odnosno samo dopunio stari- rekao je Perović i naglasio da se nama kao narodu konstantno u prošlosti oduzimalo oružije.

-Stanovništvo se razoružava već 15 godina, a mi pričamo o samoodbrani! Pa kako i čime? - upitao je Perović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track