MAJKA DEČAKA KOJI JE OZNAČEN KAO NASILNIK U ŠKOLI: Svi smo žrtve porodice koja optužuje moje dete
Vršnjačko nasilje / Ilustracija, Foto: Shutterstock

druga strana

MAJKA DEČAKA KOJI JE OZNAČEN KAO NASILNIK U ŠKOLI: Svi smo žrtve porodice koja optužuje moje dete

Društvo -

Nakon što je majka četvrtaka beogradske OŠ "Borislav Pekić" u ispovesti za Kurir tvrdila da njen sin od prvog razreda trpi vršnjačko nasilje od đaka iz razreda, koji ga stalno vređa, gura, šutira, ponižava, a jednom ga je čak i davio na stepeništu, kao i da na to nasilje škola žmuri oglasila se druga strana.

Iako smo zaštitili identitet dece, majka dečaka označenog kao neko ko izaziva probleme za Kurir kaže da su prepoznali slučaj i da njihov sin nije akter tih dešavanja kao nasilnik, već da su svi oni žrtve.

- Majka koja se vama javila vrši nasilje i uznemirava roditelje dece koja sa njenim sinom idu u odeljenje. Među tim roditeljima smo i moj muž i ja. Pored toga, roditelji tog dečaka su vređali roditelje druge dece i to na nacionalnoj i verskoj osnovi i upućivali ozbiljne klevete i uvrede i sve to u školskom dvoristu o čemu postoji zapisnik školskog policajca - navela je i dodala da se obraćaju tuđoj deci u školskom dvorištu i prete im.

- Za ove moje navode postoje svedoci koji mogu da potvrde. Škola je upoznata sa svim dešavanjima, ali na žalost, ovi roditelji nisu upoznati sa činjenicom da njihovo dete aktivno učestvuje u sukobima i konfliktim situacijama sa drugom decom, provocira i izaziva drugu decu, a to je daleko od činjenice da se nad ovim detetom vrši vršnjačko nasilje. Situacije koje je majka navela su situacije u kojima se njihovo dete našlo ali ne sa jednim detetom, već sa više njih. Majka takođe nije opisala kako su se stvarno desili ti događaji i potpuno je izostavila činjenicu da je njeno dete započelo verbalne i fizičke konflikte i aktivno učestvovalo u njima - tvrdi i dodaje da je škola upoznata sa svakom situacijom i da je reagovala kad god treba, kao i da "problem nije u deci, već tu konkretno u roditeljima".

Kurir.rs

Bonus video

00:23

DIRKETOR OSNOVNE ŠKOLE APELOVAO KAKO DA SE OTKLONI VRŠNJAČKO NASILJE: Ovo su greške koje mogu da zamagle celu proceduru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track