SRBIN SE RAZVEO OD ŽENE I OŽENIO TAŠTU ZBOG OVOGA! Mislio da će time pomoći njenoj ĆERKI! Zbog ove PRIČE iz Srbije GORE MREŽE!
Foto: Profimedia

IMA I OVOGA

SRBIN SE RAZVEO OD ŽENE I OŽENIO TAŠTU ZBOG OVOGA! Mislio da će time pomoći njenoj ĆERKI! Zbog ove PRIČE iz Srbije GORE MREŽE!

Društvo -

Na društvenoj mreži Tviter pojavio se tvit u kome piše kako je zet navodno oženio taštu i to kako bi on i njena ćerka nasledili taštinu deviznu penziju!

- Danas sam čula da se muž razvede od žene i oženi taštu, koja je devizni penzioner, kako bi nasledio penziju i pare ostale u istu kuću, smatrajući da je to način da majka pomogne ćerku - piše u tvitu.

Ova objava je izazvala reakcije mnogih korisnika ove društvene mreže koji su u komentarima navodili slične primere koji su se ranijih godina dešavali u našoj zemlji.

- Drugov tata devizni penzioner je posle smrti supruge oženio ženu, samohranu majku koja im je pomagala u kući. Dogovor i gledala ga dok nije umro, nasledila lepu penziju. Po meni skroz okej i human gest - stoji u prvom komentaru:

- Ja sam čula da je deda oženio snaju, unukovu ženu. Prvo mi je bilo fuj, a posle mislim što da ne, pa neće ona sa njim u krevet, a njima u kući ostala dobra penzija.

tasta, zet
foto: Profimedia

U jednom od komentara navodi se slučaj od pre 15 godina kada se žena udala za deviznog svekra.

- Umro isti već desetak godina, pare i penzija i dalje dolaze i još dugo će - piše korisnik, a drugi dodaje:

- Nije usamljena priča, stric koji ima australijsku penziju i ne znam koliko kapitala tamo, je oženio svoju snajku, koja se razvela da bi ona i muž dobili sve to jednog dana, možda uskoro. Imaju troje dece, eto stric im pomogao.

Neki smatraju da i to nije po zakonu.

- Pa ne znam baš po kom zakonu je to dozvoljeno. Ovde nije. Srodstvo, kako može - napisala je jedna korisnica Tvitera:

- Kod nas se desilo da se muž i žena razvedu, žena se uda za dedu na selu sa dobrom penzijom, a onda svi troje žive. Dobro dedi ima ko da pazi o njemu, a dobro njima imaju krov nad glavom i penziju.

- To ne bi smelo, tazbinsko srodstvo je bračna smetnja, morali su da traže dozvolu od suda za to.

Mnogi smatraju da su ovakve priče samo mitovi.

- To su malo mitovi. Tazbinsko srodstvo prvog stepena ne dozvoljava sklapanje braka. Sud može dati dozvolu za ovakav brak samo u izuzetnim slučajevima. Jedino je moguće prevarama. Pa čak i ako se sklopi a osnovni motiv je finansijski brak može biti ništavan.

Jug Srbije

Okolina Leskovca

Pre desetak godina u Leskovcu žena koja je tada imala 60 godina se udala za ujaka svog supruga, koji je bio devizni penzioner kako bi nasledila njegovu penziju, jer je njen muž primao poljoprivrednu. Ovim njenim postupkom bila je šokirana kako rodbina tako i cela okolina. Međutim, nije se previše obazirala na to već je nakon venčanja otišla kod ujaka, odnosno muža u London, gde je on godinama živeo.

U jednom od objava stoji kako je "svekar oženio snaju (posle smrti sina) da bi obezbedio nju i unučiće".

brak, razvod, veza, dete, porodica
foto: Profimedia

- Jako mudro i pametno naravno da ne mora spavati sa taštom, već sa suprugom. Papir trpi sve. Kod nas postoje gori slučajevi razvedu se fiktivno i dobijaju novac kao samohrani. Ima toga još puno - prokomentarisao je jedan korisnik.

- Ako je istočna Srbija u pitanju nije zbog penzije - stoji u jednom od komentara.

Kurir.rs

Bonus video:

02:44

UČESNICI EMISIJE 48 SATI SVADBA OPET U ŽIŽI JAVNOSTI! Sud dodelio decu majci, oni otišli kod oca i neće da idu! Otac može da završi u zatvoru zbog toga!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja