02:35

VOZI AUTOMOBIL OD 100.000 EVRA, A TRAŽI DA PLAĆA MINIMALAC

lažiraju primanja

VOZI AUTOMOBIL OD 100.000 EVRA, A TRAŽI DA PLAĆA MINIMALAC! Dve trećine očeva posle razvoda ne plaća redovno alimentaciju

Društvo -

Dve trećine očeva posle razvoda ne plaća redovno alimentaciju, podaci su Udruženja samohranih roditelja Srbije. Iste troškove ne plaća ni jedna četvrtina majki čija deca žive sa očevima.

Primera je mnogo, a razlozi su neprihvatljivi. Mnogi roditelji lažiraju primanja, prijavljuju minimalac i nalaze druge izgovore kako bi iznos bio što manji.

Često ljuti na bivšu partnerku ili partnera, svoju imovinu prebacuju na druge članove porodice kako bi izbegli podelu i prikrivaju stvarne prihode, dok bivši partneri ćute i trpe kako se situacija na relaciji dete - roditelj ne bi pogoršala.

Ovim povodom na Kurir TV gostovao je Aleksandar Radivojevic, advokat.

Aleksandar Radivojević
foto: Kurir tv, Puls Srbije

On je predstavio pravne mogućnosti za oštećenu stranu i kako treba reagovati ako se obeveze ne izvršavaju, jer je država štiti.

- Može se završiti u zatvoru. Obično im se zapreti i počnu da plaćaju. U manjem uzrastu deca su čećše kod majke, pa tek kasnije dolazi do potrebe iidentifikacije sa ocem - izjavio je Radivojević i dodao da je to posebno krivično delo, a majke često ćute umesto da podnesu prijavu.

Aleksandar Radivojević
foto: Kurir rs

On je fokusirao problem porodičnog prava na, ne toliko neplaćanje alimentacije, već na utvrđivanje alimetancije

- Često dolazi do lažnog utvrđivanja visine alimenacije. Neko prikrije svoja stvarna primanja traži da plaća minimalac, a ovamo vozi automobile od 100.000 evra! - rekao je Radivojević i dopunio izjavu da će pravi roditelj plaćati svome detetu bez razmišljanja.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja