HUMANITARNI MINI SAJAM KNJIGA U VRANJU: Za pomoć Tijani! Mora u Rusiju na lečenje (FOTO)
Foto: Ženski solidarni front Vranje, Budi human

HUMANITARNI MINI SAJAM KNJIGA U VRANJU: Za pomoć Tijani! Mora u Rusiju na lečenje (FOTO)

Društvo -

Vranje je na nogama u želji da pomogne sugrađanki Tijani Stojiljković da pobedi bolest.

Pisci iz Vranja, Eparhija Vranjska, Društvo onkoloških pacijenata u Vranju izdavačka kuće "Samizdat", pisac i muzičar Marčelo, fudbaleri iz kluba "Prestiž" predvođeni trenerom Jocom Ristićem zajedno u humanosti.

Ženski solidarni front na inicijativu članice Marije Dodić, koja je i koordinirala akcijom, organizovao je mini sajam knjiga koji se odvijao na dva fronta. Najpre je upućen apel svima da doniraju bar po jedan naslov, a zatim su se ti naslovi našli na štandovima isped Robne kuće u Vranju.

Tijana Stojiljković
foto: Budi human

"Mini sajam knjiga imao je za cilj prikupljanje sredstava za lečenje naše sugrađanke Tijane Stojiljković iz Vranja, koju čeka put za Rusiju gde će se najsavremenijom terapijom boriti sa multiplasklerozom.

Na sajmu je od prodaje knjiga prikupljeno 143.360 dinara, ne računajući SMS poruke koje su mnogi naši sugrađani koji nisu bili u prilici da prisustvuju sajmu poslali na broj Fondacije Budi human", napominju iz Ženskog solidarnog fronta i zahvaljuju se inicijatorki akcije članici Mariji Dodić i piscima koji su se odazvali akciji.

Tijana Stojiljković
foto: Ženski solidarni front Vranje

Članice ženskog solidarnog fronta zahvaljuju se najpre Mariji Dodić čija nas je energija pokrenula, zatim piscima iz Vranja Branki Marković, Dušanu Aritonoviću i Stevanu Miloševiću koji su na štandovima prodavali i potpisivali svoje knjige.

"Eparhija Vranjska je pružila tehničku podršku i učestvovala donacijom knjiga, kao i naši prijatelji iz Društva onkoloških pacijenata u Vranju. Prijatno nas je iznenadio broj novih naslova koje su na našu adresu stigle iz izdavačke kuće 'Samizdat' , kao i gest pisca i muzičara Marčela koga je kontaktirala članica Fronta i koji je donirao potpisane diskove.

Tijana Stojiljković
foto: Ženski solidarni front Vranje

Neizbežno je reći hvala našim herojima u kopačkama, fudbalerima iz kluba Prestiž koji su bili predvođeni trenerom Jocom Ristićem.

Pojedinačno bi smo mogli u nedogled da se zahvaljujemo svakome ko je juče bio uz nas, a samim tim i uz Tijanu. Vranje je još jednom pokazalo jedinstvo i empatiju.

Ženski solidarni front pripremiće do kraja godine još jedan sajam, malo drugačijeg koncepta kako bi se što pre prikupio novac za Tijanu", poručuju iz Ženskog solidarnog fronta.

Kurir.rs/T.S.

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track